Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alcaldessa de Girona posa en valor els avenços en neteja, seguretat i dinamisme econòmic durant la gestió d’aquest mandat

Marta Madrenas fa balanç de la situació de la ciutat després de quatre anys marcats per les reaccions a la sentència de l’1 d’octubre, el Gloria, la pandèmia i l’augment de preus. Anuncia que en els propers dos mesos s’iniciarà el contracte ja adjudicat per pintar les marques viàries de la ciutat i el projecte per refer l’enjardinament de 13 espais públics.

Trobada de l'alcaldessa amb els mitjans de comunicació, al Museu d'Història de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet balanç de la gestió de l’Ajuntament de Girona durant aquest darrer mandat, marcat per les reaccions a la sentència de l’1 d’octubre, el temporal Glòria, la pandèmia de la covid i l’augment de preus actual. Ha posat en valor els avenços en neteja, seguretat i dinamisme econòmic, en una trobada amb els mitjans de comunicació aquest matí al Museu d’Història de Girona. 

“Destacar les enormes dificultats que hem tingut el món local, amb el temporal Glòria, la pandèmia de la covid i finalment amb la guerra d’Ucraïna que ha provocat un augment de preus que ha dificultat l’impuls de noves obres a la ciutat. Ha estat un mandat amb una gestió complicada, en el qual la ciutadania ha patit moments complicats i hem hagut de treballar en això. Tot i això, estem satisfets perquè les dades acrediten que ara tenim una ciutat més neta, més segura i més dinàmica econòmicament”, ha explicat l’alcaldessa de Girona. 

En aquest sentit, ha especificat que el canvi de contracte del servei de neteja s’ha notat als carrers i que el consistori ha rebut bones opinions per part dels veïns i veïnes, i de les associacions. Un cop es despleguin tots els recursos previstos en el contracte i es pugui netejar amb aigua es preveu que encara es noti més el canvi. Pel que fa a la seguretat, segons dades estatals, els delictes han disminuït a la ciutat respecte al 2019, tot i que han incrementat les estafes digitals. L’alcaldessa també ha destacat que actualment ens trobem en rècord històric de nombre de persones afiliades a la seguretat social, de reducció de l’atur i de creació d’empreses i obertura de comerços a la ciutat. “Totes aquestes dades acrediten que Girona és una ciutat amb una bona qualitat de vida, segura, amb oportunitats i atractiva per venir-hi a viure”, ha afirmat. 

Nous projectes

D’altra banda, l’alcaldessa ha anunciat que en els propers dos mesos s’iniciarà el contracte ja adjudicat per pintar les marques viàries de la ciutat. Cada dos anys, es refaran les marques viàries de la calçada. Properament també s’adjudicarà l’enjardinament de 13 espais públics amb un import de 492.708,21 euros. Aquests són: les rotondes dels Països Catalans, de Barcelona i de Santa Coloma de Farners; les places de Dolors Condom i Gratacós, de Lluís Companys, de Santa Eugènia, de Josep Maria Puig i Salellas, de la Ciutat de Figueres i de Miquel Coll i Alentorn; i el carril bici de sota vies, el passeig de Sant Joan Bosco – carrer de la Riera de Can Camaret, la rambla de Xavier Cugat i el carrer de la Font de la Teula. 

L’alcaldessa ha explicat que també es treballa per obrir la nova comissaria de la Policia Municipal a Santa Eugènia i per executar les obres de la Casa de la Tecnologia. A més, avui s’ha firmat l’atorgament, per part de la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament de Girona, del xalet de Sant Narcís que es destinarà a usos veïnals. També s’està acabant de finalitzar la compra d’equipaments per als veïns i veïnes com el local de Montjuic, de Vista Alegre-Carme i de l’Eixample. “En aquests dos mesos seguirem treballant per deixar-ho tot tancat, per anar endavant i millorar les condicions de vida de la ciutadania”, ha conclòs. 

Tornar