Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona organitza una jornada sobre el potencial de les energies renovables als polígons i a les zones industrials

L’acte tindrà lloc aquest dimecres, a les 10 h, a l’auditori del Centre Cultural La Mercè

La ciutat de Girona acollirà aquest dimecres, dia 18 de gener, la jornada que porta per títol “Potencial de les energies renovables en les zones i polígons industrials de Girona”. Tindrà lloc a partir de les 10 del matí a l’auditori del Centre Cultural La Mercè. L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Girona conjuntament amb l'Oficina de Transició Energètica de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès, i té per objectiu promoure les energies renovables en aquests punts de la demarcació.  

En aquesta jornada es presentaran les tasques que es realitzen des de l'Oficina de Transició Energètica per impulsar projectes d'energies renovables i mobilitat sostenible. Tot seguit, es presentarà l’estudi que ha realitzat l’enginyeria OICOS, a partir de l’encàrrec fet des de l’Oficina de Transició Energètica, sobre el potencial renovable que hi ha en els polígons i zones industrials de la demarcació. En aquest s'analitzen els consums i la demanda energètica dels polígons, i es focalitza en com es podria cobrir aquesta demanda mitjançant l’ús d’energies renovables. Així, s’ha calculat el potencial fotovoltaic, però també eòlic, geotèrmic o de biomassa entre altres que tenen les zones i polígons industrials gironins.

En el cas de Girona, l’estudi se centra en el polígon Mas Xirgu, tot i que molta de la informació estudiada pot ser aplicable a altres zones industrials de la ciutat.

La jornada finalitzarà amb la ponència a càrrec de l’enginyeria KM0 Energy sobre l'impuls de comunitats energètiques en zones industrials, explicant l’experiència d’altres polígons industrials de Catalunya que produeixen la seva pròpia electricitat, fet que comporta beneficis ambientals, socials i econòmics.

La jornada és oberta a tothom i per assistir-hi cal inscriure’s-hi

  

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.".

Cartell
Tornar