Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona engega una campanya sobre la rehabilitació energètica amb deu vídeos informatius

Les peces, de curta durada, expliquen tot allò que cal saber per fer dels habitatges espais més confortables i sostenibles

L’Ajuntament de Girona, dins el projecte de foment de la rehabilitació energètica EDIFICAT, ha elaborat una sèrie de deu vídeos informatius sobre les mesures i els avantatges per fer la transició energètica dels habitatges a la ciutat.  

Els vídeos tenen una durada aproximada d’un minut, i en cadascun d’ells s’explica un dels temes o mesures clau de rehabilitació i eficiència energètica a les llars:  l’aïllament tèrmic de façanes, cobertes i finestres; els tipus d’instal·lacions tèrmiques més eficients; la importància d’utilitzar fons d’energia renovable; què és l’autoconsum fotovoltaic i com funciona la compensació d’excedents o els beneficis de formar part d’una comunitat energètica, entre altres.

Les publicacions també tracten sobre els ajuts i les subvencions que ofereixen actualment diversos organismes per diferents conceptes, com la millora de l’eficiència energètica dels edificis; la instal·lació de captadors fotovoltaics, bateries o instal·lacions tèrmiques -com la biomassa, la geotèrmia l’aerotèrmia-, o les bonificacions en l’IBI i l’ICIO que aplica l’Ajuntament de Girona a aquells habitatges on s’instal·lin plaques fotovoltaiques o captadors solars tèrmics.

Els vídeos es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Girona i es difondran per xarxes socials. 

El projecte EDIFICAT està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea. L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva assistència se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes que afavoreixin el desenvolupament sostenible del territori. Projecte cofinançat per FEDER.
 

El projecte EDIFICAT ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea.
El proyecto EDIFICAT ha sido cofinanciado por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A España-Francia-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creado por la Unión Europea.
Le projet Edificat est cofinancé par le Fonde Européen de Développement Régional (FEDER) dans le cadre du programme Interreg VA Espagne-France-Andorre (POCTEFA 2014-2020) promu par l’Union européenne.

Més informació
Tornar