Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull una jornada sobre alternatives per disminuir la dependència d’energia elèctrica de la xarxa

L’activitat, organitzada en el marc del projecte Edificat, es farà en línia el dia 2 de febrer i se centrarà en les instal·lacions tèrmiques eficients i l’autoconsum amb plaques fotovoltaiques

La implementació d’alternatives d’eficiència energètica per disminuir la dependència d’energia elèctrica de la xarxa serà el tema de la jornada “Crisi de l’electricitat: solucions per reduir el consum a la nostra llar”, que tindrà lloc dimecres vinent, dia 2 de febrer, de les 9.30 a les 12.30 h, en format virtual. L’activitat està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Girona, l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (OBRe) i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG), en el marc del projecte Edificat, un programa transfronterer liderat pel consistori.

L’objectiu de la jornada és posar el focus en l’escalada de preus de l’electricitat que s’ha produït en els darrers mesos, i tractar possibles solucions alternatives d’eficiència energètica davant del repte que suposa la progressiva electrificació de tots els àmbits de les llars, fet que origina una creixent dependència de l’electricitat.

Una de les propostes que es tractaran en la jornada serà l’autoconsum, és a dir, la generació d’electricitat gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. La ponència anirà a càrrec de l’enginyer industrial i soci fundador de l’empresa Co2En, Albert Juan Casademont, i l’activitat comptarà amb la projecció d’una píndola informativa dedicada a la implantació de plaques fotovoltaiques, a càrrec de l’empresa Audit Energia. L’altra solució de què es parlarà serà la implementació d’instal·lacions tèrmiques eficients, que poden funcionar com un sistema alternatiu a la caldera elèctrica o al gas. En aquest cas, la sessió serà a càrrec de l’enginyer tècnic industrial i soci fundador de l’empresa Proisotec, Josep Masachs.

A més, al llarg del matí es donaran a conèixer altres projectes i iniciatives del territori enfocats en la posada en marxa de sistemes que permetin reduir el consum elèctric i, per tant, que proposen un ús més eficient de l’energia. En aquest sentit, s’hi informarà sobre projectes com el Clúster EDIFICAT de rehabilitació energètica dels edificis; el projecte de la Diputació de Girona sobre implantació de plaques fotovoltaiques en municipis de la demarcació o, finalment, la presentació a càrrec de SomEnergia sobre les comunitats energètiques com a alternativa a les grans empreses de serveis energètics.

Aquesta xerrada forma part d’un conjunt d’activitats i accions informatives i formatives que es faran al llarg del 2022 al voltant de la rehabilitació energètica, i que busquen fomentar el coneixement i la sensibilització envers els avantatges d’edificis més sostenibles i eficients energèticament, no només perquè suposen una millora del confort a les llars, sinó també perquè provoquen un menor impacte al medi ambient. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom, amb inscripció prèvia a través d’aquest enllaç al web municipal.

La jornada s’organitza dins el marc del projecte EDIFICAT, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea. L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva assistència se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes que afavoreixin el desenvolupament sostenible del territori.

Projecte cofinançat per FEDER

Le projet EDIFICAT a été cofinancé par le Fonds européen de développement réginal FEDER à travers le programme Interreg V-A Espagne-France-Andorre (POCTEFA 2014-2020) créé par l’Union Européenne

Tornar