Notícies | Promoció Econòmica
L’Ajuntament de Girona destinarà 151.050 euros a incentivar la contractació de persones en situació precària o a l’atur
Es tracta de la nova convocatòria d’ajuts Girona Actua que preveu beneficiar 30 empreses i que 30 ciutadans i ciutadanes entrin al món laboral.
L’Ajuntament de Girona destinarà 151.050 euros a incentivar la contractació de persones en situació d’atur o bé ocupades en condicions precàries. El consistori acaba d’aprovar la nova convocatòria d’ajuts Girona Actua, programa que ha adaptat les seves bases reguladores a la situació econòmica actual marcada per la crisi de la COVID-19 amb l’objectiu de vetllar per la qualitat de les insercions laborals. Es preveu que la subvenció, que es podrà sol·licitar de l’1 al 31 de desembre, beneficiï al voltant de 30 empreses o centres de treball i que 30 persones s’incorporin o es reincorporin de nou al món del treball.
“Estem en una bona tendència de reducció de l’atur, però per al govern la creació d’ocupació continua sent una prioritat. Per això mantenim unes subvencions que són molt importants per al teixit productiu i per ajudar a contractar en moments en els quals encara hi ha una incertesa important sobre l’evolució econòmica”, afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.
La finalitat d’aquesta subvenció, que va néixer el 2013, és fomentar el desenvolupament econòmic i reduir la taxa d’atur a la ciutat de Girona mitjançant l’atorgament d’ajuts econòmics a empreses i entitats per a la contractació de persones en situació d’atur o treballadors i treballadores amb un contracte laboral en vigor d’un màxim de quinze hores setmanals, residents i empadronades al municipi de Girona.
Una de les principals novetats de les bases reguladores d’enguany és que les persones contractades hauran de formar part d’algun dels col·lectius més perjudicats per la pandèmia, segons s’estableix en el Pla de Desenvolupament de les Polítiques d’Ocupació de Catalunya 2021-2022 (PDPO). Entre aquests grups que necessiten una atenció prioritària hi ha els menors de 30 anys i els majors de 45 anys, la població estrangera i les persones amb un nivell formatiu baix, en especial situació de risc i vulnerabilitat, afectades per un ERTO o autònomes.
Les noves bases també estableixen que els contractes de treball, objecte de subvenció, hauran de representar un increment de la plantilla, a excepció dels casos en què es justifiqui degudament la rotació de personal, com ara la baixa voluntària de la persona treballadora, la jubilació, la reducció de jornada laboral voluntària o l’acomiadament disciplinari procedent.
Com en anteriors convocatòries podran sol·licitar les subvencions les persones autònomes, les empreses, les entitats sense afany de lucre i les cooperatives amb domicili social, delegació o centre de treball ubicat al municipi de Girona o a la seva àrea d’influència.
Els contractes hauran de tenir una durada mínima de 6 mesos, sigui amb jornada completa o, com a mínim, mitja jornada segons el conveni col·lectiu d’aplicació. Això no obstant, els criteris de valoració prioritzen la contractació indefinida i la jornada laboral completa, així com el fet que es tracti d’empreses, entitats i persones autònomes que hagin iniciat l’activitat econòmica en els darrers 3 anys i amb una plantilla de fins a 5 treballadors i treballadores.
La quantia de les subvencions és del 100% del salari mínim interprofessional per contractes a jornada completa, durant els 6 primers mesos, i del 50% en el cas de jornada parcial.