Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Festa Reviu els Setges Napoleònics torna a Girona amb la participació d’una cinquantena de recreadors i recreadores

L’esdeveniment celebra aquest cap de setmana la seva 13a edició entre el parc de les Ribes del Ter i el Barri Vell, després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia.

La Festa Reviu els Setges Napoleònics torna a Girona aquest cap de setmana després de l’aturada obligada de l’any passat per la COVID-19. La XIII edició serà possible amb la participació d'una cinquantena de recreadors i recreadores, tot i les restriccions de la pandèmia. L'Associació Girona 1809 organitza un any més l'esdeveniment amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i la Sala Ferran Agulló de la plaça del Vi. 

"Vull posar en valor i fer un agraïment molt sincer per l'esforç que ha fet l'Associació Girona 1809 - Amics de la Girona Napoleònica que han estat adaptant aquesta festa tot pendent de les circumstàncies del moment. Celebrar que es pugui gaudir aquest cap de setmana a la nostra ciutat", assegura la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers.

Enguany la recreació, que commemora els setges napoleònics de Girona, se celebra el primer cap de setmana de setembre per l'impacte de la pandèmia en les activitats de la ciutat, i torna als escenaris habituals, al parc de les Ribes del Ter i al Barri Vell, amb petites modificacions. En concret, comptarà amb la participació de 38 recreadors i 18 recreadores vinguts d'arreu de Catalunya, i també de Saragossa i Vitòria. Entre tots donaran vida a la Girona de començaments del segle XIX que es va alçar contra l'ocupació francesa amb una defensa aferrissada. 

Les activitats previstes inclouen un campament d'època ubicat al parc de les Ribes del Ter, que estarà obert al públic dissabte i diumenge des de les 10 del matí. Demà a les 12 h a la plaça de Sant Feliu s’iniciarà una desfilada fins a la plaça del Vi, on una heroïna de Santa Bàrbara recollirà, a les 12.20 h, la bandera de la Croada Gironina. Després, el seguici es desplaçarà fins a la plaça de la Independència. Allà es farà el parlament de benvinguda a les 13 h, amb una salva d'honor davant el monument. 

A la tarda es recrearà el Gran Dia de Girona, amb un itinerari que començarà a les 18 h a la plaça dels Jurats i pujarà pel passeig Arqueològic fins a la Porta de Sant Cristòfol, i des d'allà fins a la plaça dels Lledoners i la plaça dels Apòstols, per acabar el recorregut a la plaça de Sant Domènec.

Finalment, el diumenge a les 12 h, està prevista una recreació de l'entrada de subministraments a la ciutat durant el tercer setge, a finals de l'any 1809. 

La recreació afectarà la circulació de vehicles pel Barri Vell demà dissabte 4 de setembre. Estarà prohibit aparcar, de les 12 a les 22 h, a la plaça de Sant Domènec, a la plaça dels Apòstols i a la plaça dels Lledoners. Es reservarà l'estacionament de la plaça de Ferrater i Mora per ús exclusiu dels veïns i veïnes, amb distintiu, de les 8 a les 22 h.

També es tallarà la circulació per accedir al nucli antic des de la plaça de Catalunya, de les 12 a les 13 h; i des de la plaça de Sant Domènec, la pujada de Sant Feliu, la pujada del Rei Martí i el carrer de Sant Cristòfol, de les 18 a les 21 h. 

Programa
Tornar