Header: Jornada de l'Esport Femení

Jornada de l'Esport Femení

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Laura Bechdejú, segona ambaixadora de la Jornada de l’Esport Femení del 2020

La gimnasta del Salt Gimnàstic Club, que actualment s’entrena al Centre d’Alt Rendiment del Consell Superior d’Esports (CSD) de Madrid, aspira a participar aquest estiu als Jocs Olímpics de Tòquio

La gimnasta del Salt Gimnàstic Club Laura Bechdejú és la segona de les quatre ambaixadores de la vuitena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que tindrà lloc el diumenge 8 de març a Girona. La setmana passada ja es va anunciar el nom de la primera, Dèlia Valentí, del Club Patinatge Girona. 

Bechdejú, de 19 anys, va iniciar-se en la gimnàstica quan en tenia cinc, com una activitat complementària a la dansa. Va fer-ho després de passar una prova al Salt Gimnàstic Club, que també va fitxar el seu pare, l’exgimnasta Ricard Bechdejú, com a entrenador. Des de petita, era habitual que Laura Bechdejú s’entrenés amb noies més grans que ella, i no va destacar fins que va fer el salt a la categoria júnior, en la qual va començar a sobresortir per la seva habilitat i la potència en el bot, en realitzar exercicis d’alta dificultat i molt vistosos. De fet, i malgrat haver pujat poques vegades al podi, les seleccions catalana i espanyola es van fixar en les seves aptituds, i és per això que Bechdejú s’entrena des dels 15 anys al Centre d’Alt Rendiment del Consell Superior d’Esports (CSD) a Madrid. 

Entre els seus resultats més destacats hi ha el setè lloc en la final de terra de la copa del món de Cottbus (Alemanya) i el catorzè, també en terra, de la copa del món de París, totes dues competicions de la temporada 2017-2018. En la passada, la 2018-2019, va obtenir el tercer lloc en la modalitat individual del campionat d’Espanya, a València. També va acabar setzena en la final individual de l’europeu de Polònia, en què només accedeixen les vint-i-quatre millors gimnastes, i divuitena per equips com una de les integrants de la selecció espanyola en el campionat del món de Doha. L’últim campionat del món, a Stuttgart, va ser classificatori per als Jocs Olímpics i hi van accedir els dotze millors equips. La selecció espanyola, sense Laura Bechdejú perquè estava lesionada, es va classificar en onzè lloc. Per tant, l’equip espanyol té el bitllet garantit per a Tòquio aquest estiu. Actualment, s’estan fent proves de control per seleccionar les quatre gimnastes que aniran als Jocs Olímpics i Laura Bechdejú és una de les candidates a ocupar una d’aquestes places, la qual cosa confirma la seva esplèndida progressió com una de les millors gimnastes actuals del país. 
 

Tornar
— 20 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 20 de 31 resultats.