Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona penjarà per primer cop la bandera LGBTI+ a la façana pel 28J

Demà, a les 19 h, tindrà lloc a la plaça del Vi la concentració pel Dia de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual, Trans* i Intersexual

L’Ajuntament de Girona penjarà demà la bandera LGBTI+ a la façana de l’edifici consistorial amb motiu del Dia de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual, Trans* i Intersexual. Aquest serà el primer cop que el consistori lluirà la lona reivindicativa del 28J a la plaça del Vi. A més, al voltant d’aquest dia internacional, s’han organitzat diverses activitats de sensibilització a la ciutat.

Davant l’avenç dels discursos d’odi, redoblem el compromís de Girona amb la llibertat de viure i estimar com es vulgui. Col·locar la bandera al balcó el 28J té un valor simbòlic, però és un missatge important per a moltes persones: teniu el vostre Ajuntament al costat”, ha remarcat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

Per la seva banda, la regidora d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly, ha assenyalat que “des del govern de Girona farem front de manera ferma als intents de la ultradreta d'obligar-nos a renunciar als drets i llibertats fonamentals conquerits al llarg de dècades com són els del col·lectiu LGTBI”.

L’acte central de les activitats que s’han organitzat des de l’Ajuntament i diverses entitats del col·lectiu LGTBIQ+ de Girona tindrà lloc demà, a les 19 h, amb la concentració a la plaça del Vi i la posterior manifestació per reivindicar la jornada. Aquesta acció està organitzada per l’Espai LGTBI Mar C. Llop.

Fins al 9 de juliol, s’organitzaran una desena d’activitats més que inclouran tallers creatius amb perspectiva de gènere, una exposició de llibres, un espectacle teatral, un taller de maquillatge o trobades de grups enebe i trans. Amb aquesta programació, s’oferirà a la ciutadania un recull d’iniciatives per a totes les edats que tenen com a objectiu donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+, sensibilitzar, qüestionar els prejudicis propis, trencar estigmes i seguir en la lluita per a la defensa dels drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ+.

Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (Estats Units), l’any 1969 que van marcar l’inici de l'alliberament afectiu, sexual i de gènere. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer per visibilitzar-se i reivindicar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i la violència patida.

Per a més informació podeu consultar el programa d’activitats

Programa d'activitats
Web del 28 de juny
Tornar