Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Projectes de Cooperació | Cooperació

Projectes de cooperació i sensibilització

Les polítiques municipals de cooperació al desenvolupament de l'Ajuntament de Girona contemplen de manera central el suport a entitats que treballen amb països amb un índex de Desenvolupament Baix o Mitjà. Aquest 2023, i a través de la convocatòria de concurrència competitiva destinada a projectes de cooperació internacional, la Unitat de Cooperació dona suport a 11 projectes de cooperació que treballen a Guatemala (3), Senegal (2), Colòmbia (1), Índia (1), Burkina Faso (1), Marroc (1) i Equador (1).

Amb aquests projectes, la Unitat de Cooperació posa en valor el paper fonamental que les entitats gironines juguen en l'avanç cap a una acció col·lectiva per garantir la justícia global amb un enfocament de drets humans, i mostra el reconeixement de la responsabilitat compartida en la lluita contra les desigualtats entre les comunitats més vulnerables.

Cliqueu damunt de cada punt per a conèixer a quins projectes de cooperació internacional al desenvolupament dona suport aquest 2023 l'Ajuntament de Girona.

Mapa dels projectes 2023

IFrame

Projectes de sensibilització | Cooperació

Projectes de sensibilització 2023

La línia estratègica de l’Ajuntament de Girona en matèria de Sensibilització i Educació pel Desenvolupament contempla de manera central el suport a entitats socials que treballen per augmentar la consciència i l’esperit crític de la població gironina sobre la situació dels drets humans a escala global, enteses com a base per a la transformació social en clau de justícia social. 

Aquest 2023, i a través de la convocatòria de concurrència competitiva destinada a projectes de sensibilització i Educació pel Desenvolupament, la Unitat de Cooperació dona suport a 7 projectes en el marc ciutat amb l’objectiu de promoure a escala local activitats que promoguin valors basats en la solidaritat, la justícia, la interculturalitat, el respecte i promoció dels drets humans, així com la cohesió i inclusió social i la sostenibilitat.

Altres projectes de sensibilització 2023 | Cooperació

Altres projectes de sensibilització 2023

A banda de la convocatòria de concurrència competitiva, la Unitat de Cooperació dona suport a activitats i accions de sensibilització executades per entitats gironines. 

L'any 2023 Valentes i Acompanyades, amb el suport de la UdC, va presentar el documental “No, no quiero” sobre matrimonis forçats per a commemorar el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les dones (25 de novembre):