Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona i Reggio Emilia renoven la declaració d’agermanament coincidint amb el 40è aniversari de l’acord 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, i el regidor d’Educació, Àdam Bertran, són a la ciutat italiana amb motiu de l’efemèride,

Fotografies de la signatura de renovació de l’acord d’agermanament

Les ciutats de Girona i de Reggio Emilia, a Itàlia, han renovat la declaració d’agermanament que uneix els dos municipis des del 16 de setembre del 1982, ara fa més de 40 anys. Coincidint amb l’efemèride, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, han viatjat a la ciutat italiana per fer efectiva la renovació de l’acord. L’acte ha tingut lloc aquest mateix matí a l’Ajuntament de Reggio Emilia, i ha comptat amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Luca Vecchi. 

“Des de Girona, estem convençuts que ara és el moment de reprendre amb força les relacions entre els dos municipis i de treballar conjuntament de cara a establir futures col·laboracions. De la regió de Reggio Emilia, sabem que podem aprendre molt del model educatiu que s’ha implementat i tenim ganes de conèixer-lo millor, mentre que per part nostra podem acompanyar la ciutat en la promoció del turisme a la zona”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per la seva banda, de l’alcalde de Reggio Emilia, Luca Vecchi, ha ressaltat “la trajectòria d’aquests quaranta anys de relacions amb Girona i les semblances de les dues ciutats en matèria d’innovació, cultura, educació i promoció de l’esport”.

Durant la visita institucional a Reggio Emilia, Madrenas, Plana i Bertran han tingut l’oportunitat de conèixer millor alguns projectes liderats pel consistori de la ciutat italiana. D’una banda, aquest matí han visitat el Teatre Municipal de la ciutat italiana i s’han trobat amb actors turístics i culturals del municipi per compartir experiències en aquest àmbit i el de la promoció de la ciutat. D’altra banda, ahir la delegació gironina va visitar la Fondazione E35, un projecte compartit entre ens representatius del territori italià, que en fomenten la promoció europea i internacional amb l’objectiu d’atraure recursos econòmics, iniciatives d’emprenedoria i associacions, i de generar suport tant a les polítiques de desenvolupament local com a les entitats locals i les seves agregacions. 

Finalment, està previst que aquesta tarda visitin el Centro Internazionale Loris Malaguzzi, un lloc de trobada i intercanvi per innovar en educació i cultura a Reggio Emilia, a Itàlia i al món, partint d’experiències prèvies. L’espai aplica la filosofia Reggio Emilia Approach®, que s’aplica als centres infantils i escoles bressols municipals de la regió italiana. També tindran l’oportunitat de conèixer l’escola bressol municipal Diana i de reunir-se amb la tinenta d'alcaldia d'Educació, Coneixement i Ciutat Universitària i Esport de l’Ajuntament de Reggio Emilia Raffaella Curioni.

Les relacions d’agermanament entre Girona i Reggio Emilia es van formalitzar el 16 de setembre de 1982, motivades per les similituds compartides per les dues ciutats i per la voluntat conjunta d’establir i consolidar el coneixement mutu, la cooperació i l’intercanvi d’experiències relatives al progrés, l’educació i la cultura, entre altres. Al llarg dels anys d’agermanament, Girona i Reggio Emilia han col·laborat i segueixen col·laborant com a socis en multitud de projectes, com ara el projecte europeu per a la mobilitat autònoma i independent dels infants School Chance.

Tornar