Header: Girona, ciutat educadora

Girona, Ciutat Educadora

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona commemora el Dia Mundial de la Infància durant tot el mes de novembre

El consistori treballa per posar la mirada de l’infant en el centre de les polítiques municipals.

L’Ajuntament de Girona commemora el Dia Mundial de la Infància, que té lloc cada 20 de novembre, durant tot aquest mes amb diferents propostes. L’objectiu és treballar des de diferents perspectives per posar la mirada de l’infant en el centre de les polítiques municipals.

Durant aquestes setmanes es realitzen els tallers de promoció dels drets dels infants i participació a prop de 1.500 infants i joves dels centres d’educació primària i secundària de la ciutat.  Aquests tallers tenen per objectiu promoure la participació, així com reforçar el coneixement dels propis drets i deures. A partir d’aquesta activitat, els infants i adolescents escullen els seus representants per al Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents que són els òrgans de participació on estan representats. 

A més, aquest diumenge, una representació d’aquests Consells participarà en el programa “Random” del Club Super3 de TV3 en un espai de debat. 

D’altra banda, en el Ple del mes de novembre, l’Ajuntament va aprovar la declaració que sota el lema “Drets i emocions” recull els compromisos que el consistori vol assumir relacionats amb la salut mental, el dret a l’educació, la protecció de la infància davant tot tipus de violència i el dret al medi ambient saludable, així com l’impuls de la participació d’infants i adolescents en les decisions que els afecten i seguint el marc global que marca l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible. Aquests compromisos s’estan treballant des de les diferents àrees de l’Ajuntament i es recullen al Pla local d’infància i adolescència que s’aprovarà properament.

“L’any 2016 Girona va ser reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància per les accions que realitza en la promoció i defensa dels drets dels infants. Aquest reconeixement és sens dubte una responsabilitat i implica un compromís en el desenvolupament de polítiques d’infància i en el compliment de la Convenció dels Drets de l’Infant. L’any 2021 UNICEF ha renovat aquest reconeixement a Girona”, explica el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. 

Va ser el 20 de novembre de 1989 quan les Nacions Unides van signar un compromís històric amb els drets de tots els nens, nenes i adolescents: la Convenció sobre els Drets de l’Infant. És per aquest motiu, que aquesta data se celebra el Dia Mundial de la Infància. 

Tornar