Header: CEM

Consell Municipal d'Educació

Ruta de navegació

Butlletí electrònic | CEM

Butlletí electrònic

Presentació

Parlem de... Acompanyem-nos en la diversitat

Només cal fer un cop d’ull al nostre voltant per veure que la societat està experimentant un canvi substancial en la manera d’entendre i concebre el món. És per això que la Comissió de Comunicació i Relacions Educació i Ciutat hem volgut fer un gir en la manera d’enfocar el nostre treball i implicar-hi no només els joves, sinó també els adults i la gent gran. Tot això incorporant la participació dels centres cívics, les biblioteques, les entitats culturals i els museus de la nostra ciutat.

Una altra novetat és que hem canviat el format i, enguany, durant dos cursos escolars, la Comissió de Comunicació i Relacions Educació i Ciutat té previst treballar el tema “Acompanyem-nos en la diversitat”, abordant-lo des de diferents àmbits i formats, tot concretant-ne les següents accions: 

 • Cinefòrum, amb la projecció al cinema Truffaut de la pel·lícula Figuras ocultas el març de 2024, amb la Sra. Guiomar Rovira i la Sra. Adama Boiro de la UdG com a ponents.
 • Presentació de la guia Colourful Childhoods, del Sr. José Antonio Langarita. La guia tracta la diversitat sexual, l’empoderament dels infants i l’acompanyament per part dels adults. La presentació es realitzarà en el plenari d’inici del curs escolar 2024/25, previst en el darrer trimestre de l’any 2024.
 • Roda de premsa conduïda pel president de la Comissió, el Sr. Isidre Hernández, junt amb la regidora d’Educació, la Sra. Queralt Vila, el 5 de març de 2024.
 • Obra teatral del Centre d’Arts Escèniques El Galliner, el 25 de juny de 2024, a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè.

  FITXA ARTÍSTICA i SINOPSI:
  • Control Z o eliminar. Eliminar, invisibilitzar, apartar allò que ens és llunyà, incòmode, diferent.
   Una reflexió sobre la diversitat des de la distopia més dura, passant per una crítica irònica del nostre sistema i finalment posant una mica de llum per abraçar la diferència.
   Com viure i acompanyar el que és divers en una societat discapacitada? Quines limitacions ens trobem com a societat per no poder encaixar totes les peces?
   A partir d’un treball d’investigació teatral, aquest grup d’actrius i creadores ha volgut experimentar en diferents llenguatges escènics per tal de posar en reflexió alguns aspectes incòmodes i donar veu a la diversitat.
  • Grup: Laboratori de Creació
  • Intèrprets: Laia Alesanco, Abril Blanquez, Alira Borràs, Helena Garcia, Marina Prunell, Guillem Roman i Carina Vergés 
  • Direcció: Rut Castell
 • Publicació del butlletí anual, on es recullen totes les actuacions del Consell entorn del tema “Acompanyem-nos en la diversitat”, junt amb recursos, articles i enllaços relacionats amb el tema de treball. 

Ens hi acompanyes?

Butlletins

Butlletí electrònic amb informació dels temes més rellevants relacionats amb l’educació a nivell de ciutat i entrevistes a fons.