Notícies i continguts multimèdia | Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Centre d'Art Contemporani. Girona
La 16a edició del Festival Inund’Art s’estrena el dia 28 de maig amb més espais expositius i una programació més extensa
S’erigeix com un esdeveniment de referència de les arts visuals i contemporànies enfocat als artistes emergents i a les propostes innovadores i arriscades. La mostra referma el seu compromís cap al sector cultural i artístic en un moment de fragilitat
La 16a edició del Festival Inund’Art se celebrarà del 28 de maig al 26 de juny en diversos equipaments culturals de la ciutat de Girona. Enguany, les persones espectadores podran gaudir d’exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius tant d’artistes locals i provinents de tot el territori català com d’artistes estrangers. Les seves obres es podran veure a través de diferents col·laboracions, com el projecte Art Per Tot; el projecte transfronterer, elaborat juntament amb l’Associació Agith’é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà, o la presentació final del Màster de Sincronicitat i Recerca de Sentit fet entre la Universitat de Girona i el col·lectiu Teatro de los Sentidos.
Aquesta nova edició de la mostra amplia espais i s’estén durant quatre setmanes. Concretament, el festival s’emplaça a localitzacions com el Centre Cultural La Mercè; el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; el Museu d’Història de Girona (a la Carbonera, a la Cisterna i al Refugi Antiaeri); la Casa de Cultura de Girona o la Fundació Valvi i no es durà a terme cap projecte al carrer com a mesura preventiva per la COVID-19, segons les recomanacions del PROCICAT.
En total es presenten 56 artistes i 34 propostes, una programació híbrida feta a partir d’una selecció a través de convocatòria oberta, en què es van presentar més de 250 projectes, i d’una selecció de projectes innovadors i arriscats en el sector de les arts visuals. També hi haurà una activitat formativa a càrrec de Teatro de los Sentidos, dirigida a mestres d’educació infantil i primària, professorat de secundària, educadors/ores, artistes i professionals de l’àmbit de la salut i les humanitats, i un taller familiar participatiu organitzat per l’artista Agostina Laurenzano.
A més, aquest 2021 la mostra posa l’accent en les propostes que preveuen accions artístiques interactives i comunitàries, que es faran en emplaçaments inhòspits. En aquest sentit, l’Inund’Art es consolida com un festival d’arts visuals contemporànies relacionades amb tots els sentits, ja que amplia els recorreguts sensitius, en què l’espectador es converteix en un viatger o viatgera i és protagonista de l’experiència. Hi haurà cinc recorreguts, alguns pensats per a persones grans o per a famílies, i amb diversos formats, com la pràctica artística del walking art, de l’story walker o un conte poètic, entre altres.
“Cal destacar que un any més l’Inund’Art manté el seu compromís en l’àmbit cultural, artístic i social, aportant una programació a la ciutat de Girona on, malgrat la pandèmia, manté una clara vocació de sinergies i de treball en xarxa amb escoles i instituts públics, centres d’art, universitats i els diversos equipaments de la ciutat. D’aquesta manera es dóna veu a les artistes i als artistes emergents que convergeixen amb altres de consolidats i de renom”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.
Algunes propostes tenen aforament reduït i requereixen inscripció prèvia. Podeu consultar tota la programació i reservar entrades al web del festival: https://www.inundart.org