Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Xarxes: Bòlit

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h     

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Rambla de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La novena edició del Dia Internacional de l’Art desplegarà més de vuitanta activitats culturals i artístiques del 16 al 18 d’abril

La iniciativa arrencarà aquest divendres, a les 18 h al Bòlit_StNicolau, amb un pregó a càrrec de l’artista catalana Fina Miralles

Fotografia de l’acte de presentació d’avui

La novena edició del Dia Internacional de l’Art desplegarà una àmplia programació d’activitats culturals i artístiques tant a la ciutat de Girona com a altres poblacions de la demarcació gironina al llarg del cap de setmana del 16, 17 i 18 d’abril. Els actes s’han previst en format presencial, tot i que s’oferiran propostes alternatives adaptades al format virtual en cas que es produeixin canvis en les restriccions actuals per la COVID-19.

L’objectiu principal de l’esdeveniment és apropar als ciutadans i ciutadanes la pràctica artística i compartir l’experiència de les diverses activitats, tot aprenent del món artístic. Perseguint aquesta filosofia, enguany s’han programat un total de 41 exposicions i 44 activitats que arrencaran divendres, dia 16 d’abril, a les 18 h al Bòlit_StNicolau, amb un pregó a càrrec de l’artista catalana Fina Miralles. Es tracta de la cinquena edició d’aquest acte popular amb el qual es dóna el tret de sortida a la celebració.

“Som aquí per celebrar tres fites al mateix temps: la reivindicació de l’art, la represa de l’activitat cultural en general i l’inici de la temporada artística”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha posat en valor “que la ciutat bategui a nivell artístic, perquè és necessari que les programacions tirin endavant, garantint la feina als nostres artistes i oferint una oferta de qualitat”.

Les propostes aniran a càrrec de 68 entitats i agents artístics vinculats al món de les arts i consistiran en tallers, exposicions, projeccions, visites guiades, itineraris d’art, concerts o performances, entre d’altres, que s’estendran pels carrers de 20 poblacions diferents.

El Dia Internacional de l’Art, declarat com a tal per la UNESCO l’any 2011, commemora el naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452 i té el propòsit d’acostar les diferents formes de l’expressió artística a la ciutadania. A la demarcació de Girona, la iniciativa està promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona de l’Ajuntament de Girona, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona i la cooperativa Cultural Rizoma.

Fina Miralles (Sabadell, 1950) és una de les artistes més significatives del panorama nacional dels darrers cinquanta anys. L’any 1972 va finalitzar els estudis de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i va realitzar la seva primera exposició individual, “Sensitiveland”. L’any 1974 va ser l’encarregada de dirigir la programació de la Sala Vinçon de Barcelona i, un any més tard, va assumir la gestió de la Sala Tres de Sabadell. Els seus treballs s’han emmarcat en el si de les pràctiques vinculades a l’art conceptual, el land art i les tendències feministes, tot i que a partir de l’any 1983 Miralles va abandonar el món professional de l’art i va iniciar una sèrie de viatges per l’Amèrica Llatina i França que influiran enormement en la seva pràctica. Després d’aquest llarg periple, l’any 1999 es va instal·lar a Cadaqués, on actualment viu i treballa, i va donar el seu fons al Museu d’Art de Sabadell, que l’any 2001 va organitzar l’exposició “Fina Miralles. De les idees a la vida” i, més endavant, l’any 2017, “Paraules fèrtils”. El 2018 Miralles va ser guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Visuals que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i, recentment, el MACBA va dedicar una exposició individual a l’artista que, sota el títol de “Fina Miralles. Soc totes les que he sigut”, repassa i aprofundeix en alguns dels temes crucials abordats al llarg de la seva trajectòria artística.

Podeu consultar i descarregar tota la programació del Dia Internacional de l’Art 2021 al blog del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.
 

Tornar
— 20 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 20 de 50 resultats.