Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Xarxes: Bòlit

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Rambla de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Bòlit Educa | Bòlit educa

Bòlit educa

Servei educatiu del Bòlit

El Servei Educatiu del Bòlit (SE) ens oferim com un servei cívic que, des de posicionaments contemporanis, contribuïm a la construcció d'una comunitat ciutadana al voltant de l'art contemporani, a acostar l'art contemporani i a formar amb l'art contemporani. L’art és capaç de descentrar-nos, de qüestionar les convencions, de generar nous rituals, de dialogar amb el passat i crear artefactes bells, terribles, insospitats. 

Convidem tothom a participar, i ho fem en equip, amb altres institucions, entitats culturals i la comunitat d’artistes que engrandeixen i enriqueixen una estratègia basada en la reflexió sobre el fet pedagògic en relació amb el fet artístic. Les nostres didàctiques són obertes, inclusives i respectuoses, i cerquen el creixement compartit mitjançant una mirada acurada i un diàleg proper.

Projecte educatiu

El Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona, pren el seu nom d'un joc o esport arrelat a la ciutat, una mena de beisbol que alhora està molt estès arreu i que es planteja en forma de diàleg físic entre els seus jugadors. Un joc, per tant, tant local com universal, i basat en les nocions de comunicació i intercanvi. Com succeeix amb altres passatemps i activitats populars, tan necessaris en el desenvolupament de les relacions amb allò que ens envolta, en origen probablement també encloïa una dimensió màgica: la predicció de l'avenir.

Així, jugant al bòlit no només aprenem la realitat, sinó que aprenem a fer-la i avancem quelcom del futur. Si a tot això li afegim que la paraula "bòlit" sona igual que "bòlid", l'automòbil de competició que fa pensar en velocitat i canvi, resulta evident que El Bòlit és una institució en constant moviment. O, dit d'altra manera, en moviment amb el món que l'envolta.