Header: Aula d'escriptura

Aula d'escriptura
Vicenç Pagès Jordà

Ruta de navegació

Memorial Vicenç Pagès Jordà | Aula d'escriptura

Memorial Vicenç Pagès Jordà

El Memorial Vicenç Pagès Jordà és un punt d’encontre entre lectors i escriptors amb ganes de reflexionar sobre literatura contemporània. Partint de l’admiració per l’obra i la figura de l’escriptor empordanès, es tractaran temes i autors que hi tinguin punts de contacte.

En la seva primera edició, Miquel Berga, professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra, posarà Pagès al costat de la literatura de grans autors europeus com Hemingway, Carver i Txèkhov.

Dijous 14/12/23, 18.30 h - Auditori de la Mercè
Un gat i un encàrrec: Hemingway, Carver i el rastre de Txèkhov

Des del curs 2023-2024 l’Aula d’escriptura incorpora el nom Vicenç Pagès Jordà en la seva denominació, en record de qui va ser un dels impulsors del projecte, a més de professor i cap d’estudis de l’escola fins al 2022, any en què va morir.

"Des del naixement de l’Aula d’escriptura, Vicenç Pagès Jordà va tenir un paper clau en el que ara és un projecte consolidat, que dona eines per a expressar-se a moltes persones a través de la literatura", assegura el tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, que també sosté que “aquest canvi de nom a l’Aula d’escriptura és un reconeixement i un homenatge a la feina i a la memòria de Vicenç Pagès, un referent de la literatura catalana i del mestratge en l’aprenentatge de l’escriptura”.

L’Aula d’escriptura és un projecte que va néixer el 2013 arran d’una col·laboració entre l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu d’oferir formació en escriptura a la ciutadania de Girona i als estudiants de la UdG. En els seus inicis, Vicenç Pagès Jordà va exercir com a figura externa que assessorava el projecte pel que fa al contingut pedagògic. Des de l’any 2016, l’Aula d’escriptura va passar a ser un projecte estrictament municipal vinculat a l’Escola Municipal d’Humanitats de Girona i Vicenç Pagès va passar a ser-ne el cap d’estudis.

www.vicencpagesjorda.net

Fitxa Aula d'escriptura

Aula d'escriptura Vicenç Pagès Jordà

Persones de contacte:
Secretaria: Txeska Sureda
emhu@ajgirona.cat

Cap d’estudis: Mar Bosch Oliveras
marboscho@gmail.com

Direcció: Glòria Granell Nogué
ggranell@ajgirona.cat

Adreça:
Centre Cultural La Mercè
Pujada de la Mercè, 12
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 223 305

A/e:
emhu@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/aulaescriptura

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Secretaria EMHU:
Matí: de dilluns a divendres de 9 a 14 h
Tarda: dimarts i dijous de 16 a 18 h
Durant el mes de juliol l'horari és de dilluns a divendres de 9 a 14 h