Header: Trargisa

TRARGISA

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La fabricació del nou forn caldera per a la incineradora de Campdorà finalitzarà el pròxim mes de febrer

Substituirà els dos anteriors per complir amb els nous criteris de qualitat de la combustió

Imatges del nou forn caldera que s’està fabricant a Gènova

L’empresa pública de gestió de residus de Girona, TRARGISA, encara la recta final de la fabricació del nou forn caldera per a la incineradora de Campdorà. Està previst que el pròxim mes de febrer l’aparell ja estigui a punt per ser enviat a la planta des de Gènova on l’empresa Ruths està duent a terme el muntatge. La setmana passada, TRARGISA va anar a visitar la fabricació del forn.

El nou forn caldera que anirà a la incineradora de Campdorà serà la part principal de la reforma de la planta per adaptar-la a una nova realitat que incorpora nous criteris de sostenibilitat i de millores en la gestió de tot el cicle del tractament del residu, especialment en l'eficiència energètica. Aquesta serà l'obra més important dels propers anys a Girona i els beneficis seran per a tota la ciutadania”, afirma el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

Aquest nou forn caldera substituirà els dos forns que hi havia a la planta incineradora, ja que no complien els nous requisits de qualitat de la combustió. Un cop arribi l’aparell, està previst començar les obres paral·leles a la seva instal·lació com són els fonaments. Serà a l’estiu quan es preveu començar a muntar el forn caldera i a continuació la turbina i la resta de components de la planta, procés que finalitzarà el primer trimestre del 2024. Posteriorment, es durà a terme la primera prova d’incineració amb residus i els treballs d’optimització de la combustió.

El nou forn integrarà una caldera de vapor, de capacitat tèrmica i mecànica iguals a la prevista pels dos forns anteriors. A més, l’aparell complirà amb els últims requisits de la Decisió d’Execució de la Comissió Europea sobre les Millors Tècniques Disponibles (MTD) per a la incineració publicats el 2019.

Precisament, aquests requisits van obligar a modificar el projecte de reforma de la incineradora de Campdorà aprovat el 2015 que tenia per objectiu convertir la planta incineradora en una planta de valorització energètica de residus. Algunes de les propostes previstes van haver de ser reemplaçades, o bé modificades i adaptades als nous criteris marcats per la Comissió Europea. La més important corresponia a la substitució dels forns existents per un de nou que complís amb els nous criteris de sostenibilitat i de millora en la gestió del cicle del tractament del residu, especialment en l'eficiència energètica.

Per dur a terme la fabricació del forn caldera, així com altres actuacions per complir amb els requisits europeus, es compta amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya de 38.510.550,09 euros (IVA Inclòs).

L'empresa municipal TRARGISA, constituïda pels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter, té atribuïda la gestió de la planta incineradora amb recuperació energètica. S’encarrega principalment de l'eliminació dels residus municipals i assimilables.

Tornar