Header: Trargisa

TRARGISA

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona instal·la una reixa per filtrar l’aigua que desemboca al riu Güell

Aquest element evitarà que residus com les tovalloletes o les compreses acabin al medi natural.

L’Ajuntament de Girona ha instal·lat una reixa per filtrar l’aigua que desemboca al riu Güell i evitar que residus com les tovalloletes o les compreses acabin al medi natural. Els treballs han finalitzat aquesta setmana i han anat a càrrec de l’empresa pública TRARGISA, explotadora del sistema de sanejament en alta de la ciutat. 

Concretament la reixa s’ha col·locat al marge esquerre del riu, a la zona del carrer de George Stephenson, al barri de Mas Xirgu. El cost de l’actuació ha estat de 68.552,60 euros (IVA inclòs).

L’objectiu de la instal·lació és evitar que els elements flotants que transporta el col·lector de sanejament públic acabin al riu Güell durant els episodis de pluja intensa, quan el sobreeixidor del col·lector entra en funcionament per alleujar la xarxa.

La reixa, la qual és automatitzada, evitarà l’abocament de flotants al medi, però tot i això la col·laboració i conscienciació ciutadana, evitant llençar residus impropis i flotants als seus desguassos de les xarxes de sanejament privades i gestionant aquests residus correctament, continua essent fonamental i bàsica, per evitar que aquest tipus de residus i altres puguin acabar als rius i degradant els seus ecosistemes.

Tornar