Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Campanya de donació de sang

Les reserves de sang estan més baixes del que és habitual en aquestes dates, especialment del grups 0 i A negatius. L’activitat dels hospitals està augmentant a un ritme superior que les donacions de sang. 14 dies després d’haver passat la Covid es pot tornar a donar

Per venir a donar, es pot reservar hora a través del web donarsang.gencat.cat. La reserva d’hora és orientativa per evitar acumulacions de persones i facilitar la donació, però a causa de l’estat de les reserves agafarem a tothom per ordre d’arribada. 

Qui hagi passat la Covid ha d’esperar 14 dies per poder donar sang. I qui s’hagi vacunat, pot donar sang el mateix dia sempre que no tingui efectes secundaris a la vacuna.

Augment d’activitat
Durant aquestes últimes setmanes s’ha incrementat l’activitat als hospitals. Tot i que les donacions estan augmentant, no ho fan al mateix ritme que les necessitats dels hospitals. Per això, des del Banc de Sang es convida totes les persones que vulguin donar que ho facin.

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 5 pròxims dies. L’ideal serien 10 dies. Per poder recuperar el nivell de reserves i tornar a una situació de normalitat, ara calen més donacions.

Calen més donants nous
Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada. 

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Qui pot donar sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
Enllaç per reservar hora
Tornar