Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (16.45 h)

L’Ajuntament de Girona suspèn Girona, Temps de Flors per garantir la salut pública de la ciutadania, i demà al vespre entrarà en servei el Pavelló Municipal de Palau II per a les persones sense sostre

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat avui en una roda de premsa virtual que l’Ajuntament de Girona ha suspès la 65a edició de Girona, Temps de Flors que s’havia de celebrar entre el 9 i el 17 de maig del 2020, dins les mesures per evitar la propagació del COVID-19. La decisió s’ha pres de manera consensuada amb les associacions organitzadores Amics de les Flors de Girona i Amics de la Girona Antiga, atès que a hores d’ara no es coneix quina serà l’evolució del virus en les properes setmanes i que, en els propers dies, ja havien de començar els principals preparatius de l’esdeveniment. 

“Tots i totes hem estat d’acord que enguany no es donaven les condicions necessàries per dur a terme Girona, Temps de Flors, ja que no podem garantir la salut pública de les persones, ja sigui personal organitzador, voluntari o visitants, en un acte tan multitudinari i global com aquest”, ha explicat l’alcaldessa. Fins ara només s’havia deixat de celebrar l’edició del 1991, quan el festival encara era una mostra floral, per manca d’espais expositius disponibles.

Marta Madrenas ha explicat que la prioritat ara és frenar el coronavirus i les seves conseqüències, i que la gran majoria dels recursos municipals estan destinats a aquest objectiu. L’alcaldessa ha anunciat també que els recursos econòmics previstos per a Girona, Temps de Flors es destinaran a l’aplicació de mesures per a la creació d’ocupació i de suport al teixit econòmic i als  sectors productius de la ciutat un cop acabi l’episodi actual d’excepcionalitat.

D’altra banda, respecte a les mesures socials que ha emprès el consistori, es preveu obrir demà a les vuit del vespre el Pavelló Municipal de Palau II com a espai destinat a les persones sense sostre que hi ha a la ciutat, de manera que disposin d’un equipament amb majors garanties higièniques i sanitàries per dur a terme el confinament. La instal·lació tindrà capacitat per a 80 persones, i també s’hi facilitaran els àpats. Tan bon punt el pavelló entri en servei es tancarà el menjador social de l’Espai Cívic del Mercadal, on a data d’avui hi ha una seixantena d’usuaris que hi dinen i que hi recullen també un entrepà per sopar. 

Pel que fa al nombre de sancions interposades als veïns i veïnes de Girona per no complir amb els requisits de confinament, en el dia d’ahir se’n van formalitzar 74. En total, entre Policia Municipal de Girona i Mossos d’Esquadra, s’han fet ja 595 denúncies a la ciutat. A més, s’ha hagut d’actuar davant de dos casos de violència masclista. 

Durant la roda de premsa, l’alcaldessa de Girona també ha explicat que s’ha reforçat la mediació en els casos de conflictes veïnals. Madrenas ha reclamat “responsabilitat i solidaritat” al conjunt de la ciutadania durant les properes setmanes per facilitar el confinament i ha demanat a tothom que avisi si detecta que alguna persona pot haver quedat desemparada. A més, ha agraït el comportament d’una gran majoria de la població, i la professionalitat de les treballadores i treballadors públics municipals, així com de tots els cossos i sectors que aquests dies estan destinant esforços a contenir el virus.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar