Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona presentarà més artistes que mai en l’edició del seu desè aniversari

L’espectacle es podrà veure del 17 al 22 de febrer de 2022 a la Gran Carpa Camp de Mart de la Devesa. L’esdeveniment comptarà de nou amb el Circus World Market, l’única fira sectorial d’empreses del sector circense que se celebra al món i que es farà durant les mateixes dates al Palau de Fires.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del Festival Internacional de Circ i president de Circus Art Foundation, Genís Matabosch, han presentat aquest matí les novetats de l’edició del 2022 del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. Aquest any, la millora de la situació epidemiològica permetrà recuperar el format de les edicions anteriors a la pandèmia i l’esdeveniment tindrà lloc del 17 al 22 de febrer a la Gran Carpa del Camp de Mart de la Devesa.

En el seu desè aniversari, el festival presenta rècord d’artistes participants. Hi haurà  més de 90 professionals del circ, arribats d’11 països diferents, que actuaran en 24 atraccions inèdites a Europa, i s’hi podran veure importants grups acrobàtics de Rússia o Equador, a més de noves disciplines que el festival no havia programat mai abans, com la xarxa aèria o les anelles. La programació d’aquesta edició oferirà un total de 16 representacions amb un 100% de l’aforament disponible, segons les darreres mesures establertes pel PROCICAT. A hores d’ara, de les 38.000 butaques disponibles, ja n’hi ha ocupades 9.000.

A més, per tercera vegada l’esdeveniment comptarà amb el Circus World Market, l’única fira sectorial d’empreses del sector circense que se celebra al món i que es farà durant les mateixes dates al Palau de Fires.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat la importància d’aquest festival per a la ciutat, tant en l’àmbit econòmic com cultural. “El Festival Internacional de Circ marca l’inici de la temporada del circ a Europa i situa Girona com a capital cultural de primer ordre, una marca que intentem difondre i que afecta positivament tota la demarcació”, ha explicat Madrenas, i hi ha afegit que “a més, es tracta d’un esdeveniment important per a la reactivació econòmica de la ciutat, ja que atrau públic en un moment de temporada baixa, al mes de febrer, i això afavoreix els diversos sectors econòmics de la ciutat, com el de l’hostaleria i la restauració”.

Per altre cantó, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat “la voluntat de refermar el suport de la Diputació de Girona al Festival Internacional del Circ Elefant d'Or” i ha animat tothom a gaudir-ne “per tornar a convertir la ciutat de Girona en l'epicentre de l'activitat circense mundial”.

Com a novetat, en aquest desè aniversari el Festival encetarà un vessant solidari en l’àmbit de la salut. Per això convidarà el personal sanitari a la representació inaugural de l’espectacle, en reconeixement a la tasca realitzada en la lluita contra la pandèmia. Durant els dies de la Fira de Mostres de Girona, del 28 d’octubre a l’1 de novembre, el personal sanitari que s’acrediti com a tal podrà recollir la seva invitació gratuïta a la gala inaugural programada pel dijous 17 de febrer.

A banda, com s’havia fet altres anys, es recaptaran diners per a una entitat social que centri la seva activitat a Girona. Enguany, la beneficiària d’aquesta acció serà la Fundació Oncolliga Girona, per la seva tasca d’acompanyament a les persones malaltes de càncer. En aquest sentit, els infants menors de 2 anys pagaran una entrada simbòlica i tots els espectadors i espectadores estaran convidats a donar un euro per cada entrada en el moment de la compra.

Des del seu inici, el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or ha presentat 689 artistes que han ofert 209 atraccions mai vistes a Europa occidental davant de 255.788 espectadors i espectadores. S’han fet un total de 46 dies d’espectacle, 32 funcions escolars i 91 representacions a públic general.

Les entrades d’aquesta edició ja estan a la venda, per un preu que oscil·la entre els 10 i els 95 euros. El festival ofereix diversos descomptes, entre els quals destaquen la promoció llampec de llançament de la nova edició, amb una reducció directa de 5 euros, pel Dia de l’Espectador, que serà el dilluns 21 de febrer i en què totes les categories de butaca tindran un preu únic de 18 euros, amb certes excepcions.

Festival Internacional del Circ Elefant d’Or
Sala de premsa
Tornar