Notícies | Promoció Econòmica
Agroxarxa, El 7 d’astres i Mimasa guanyen els Premis de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària
El lliurament dels guardons tindrà lloc el 23 de novembre a l’auditori del Centre Cultural La Mercè en una jornada que tractarà la importància dels horaris en la salut.
L’Ajuntament de Girona lliurarà el dia 23 de novembre els Premis de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària (XGRH) a les empreses Agroxarxa, El 7 d’Astres i Mimasa, per les mesures que han aplicat en la gestió del temps en benefici de la salut del personal i l’eficiència de l’empresa. Deu organitzacions de Girona i de l’àrea urbana han presentat candidatura en alguna de les tres categories previstes en els guardons: igualtat i conciliació, hàbits saludables i eficiència.
“Aquests premis volen reconèixer l’esforç de les empreses en l’aplicació de mesures que impacten positivament en el benestar del personal i en la competitivitat de les empreses”, afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.
Agroxarxa ha estat l’empresa guanyadora en la categoria hàbits saludables, per facilitar i impulsar, entre altres mesures, els àpats en una franja horària saludable. Ha equipat un espai com a menjador i el personal s’organitza per dinar en torns entre les 13 i les 14 h, fins i tot quan la jornada laboral finalitza a les 15 h. Es tracta d’una empresa de serveis de la Unió de Pagesos amb oficines arreu del territori català.
El premi en la categoria igualtat i conciliació ha estat per Mimasa, un referent mundial en la fabricació de maquinària de rentat, sistemes industrials i processos d'higienització. L’empresa destaca per reduir progressivament el presentisme, tant a les oficines com al taller, sense deixar de donar un servei de qualitat a la clientela que tenen d’arreu del món. La innovació consisteix en establir torns rotatius per atendre trucades en la franja del migdia, hora local, des de casa.
La Fundació El 7 d’Astres incorpora els valors de la reforma horària en mesures que volen afavorir l’eficiència en el treball, mitjançant un programari que facilita el seguiment de les tasques, el registre d’incidències i una millor comunicació interna, entre d’altres. Aquest centre especial de treball que ofereix serveis de jardineria, cuina, manipulats, entre d’altres, també destaca en bones pràctiques per treballar i formar-se a distància, sense oblidar la desconnexió digital.
El jurat encarregat de valorar les bones pràctiques en Reforma Horària que apliquen les empreses locals està format per la directora del Departament d’Empresa de la Universitat de Girona, Cristina Sànchez-Miret; el promotor de la reforma horària, Fabian Mohedano; el sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, Josep Roca, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. Han destacat que en totes les empreses es valora satisfactòriament, per part de la direcció i de la plantilla, els resultats de l’aplicació de les bones pràctiques en relació a la reforma horària, i que és molt positiu i significatiu que s’adaptin i s’apliquin mesures a empreses i organitzacions de tota mida i sector, tal i com demostra la varietat de les empreses que s’han presentat enguany als Premis XGRH.
A més de les companyies guanyadores, han presentat candidatura l’empresa de tecnologia de muntatge Alutecman; Assegurances Ma Rosa Agustí; el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona; la Fundació Astres i la Fundació Resilis, entitats del tercer sector; la companyia de gestió de recursos humans Amb les persones, i GNA consultoria i enginyeria tecnològica. Totes elles formen part de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària.
L’acte de lliurament dels Premis XGRH tindrà lloc el dia 23 de novembre a les 16.15 h a l’auditori de La Mercè, amb la xerrada “Horaris, ritmes biològics, connectivitat digital i salut”, una conversa entre la directora de l’Observatori de Lideratge en l’Empresa de la UPF-BSM, Sílvia Cóppulo, i la investigadora de l’ISGlobal, experta en ritme circadiari i els seus efectes sobre la salut, Gemma Castaño Vinyals