Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona programa una trentena de visites guiades gratuïtes aquest estiu amb el patrimoni natural i cultural com a fil conductor

L’acció forma part de la campanya “Regala Girona” adreçada a reactivar l’economia local i tindrà lloc fins al mes de setembre

Fotografia d’una de les visites guiades d’aquest estiu

L’Ajuntament de Girona ha programat aquest estiu una trentena de visites guiades gratuïtes amb l’objectiu d’oferir alternatives a qui visiti la ciutat per descobrir i redescobrir diferents espais de Girona més enllà del Barri Vell. Fins al 12 de setembre s’han organitzat diverses propostes innovadores amb el patrimoni natural i cultural com a fil conductor.

L’acció s’emmarca en la campanya “Regala Girona”, que el consistori va engegar per posar en valor el rol dels productes i serveis de proximitat. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “amb aquest nou programa de visites guiades reiterem el nostre suport a les empreses de guiatge de la ciutat, alhora que donem un impuls a la recuperació de l’activitat turística i a la reactivació econòmica del sector”.

Les visites s’ofereixen en català i van a càrrec de diferents agents del territori. Concretament, de l’Associació de Guies de Girona i d’empreses de guiatge de la ciutat com GIGSgirona, La Mosca Tours, Girona Explorers, XPlore Girona i Aromes al Bosc i la companyia de teatre La Minúscula. L’Associació Nordic Walking Girona també durà a terme dos tallers d’iniciació a la marxa nòrdica com a mostra de turisme actiu.

La temàtica de les activitats girarà entorn al patrimoni cultural i natural de la ciutat i aniran enfocades a satisfer els diversos públics, amb propostes sobre llegendes populars, la història medieval, el judaisme, els rius de Girona, el bosc terapèutic de Palau-sacosta, el barri de les Pedreres, les mostres d’art en la natura o la ciutat-jardí de Sant Narcís, entre altres.

A més, amb l’objectiu de millorar la qualitat turística de la destinació i afavorir la inclusió universal dels recursos turístics, alguna de les vistes guiades s’oferirà amb servei d’audiodescripció, interpretació en llengua de signes, adaptació per a discapacitats intel·lectuals i per a persones amb mobilitat reduïda.

Cal destacar que les empreses de guiatge de Girona i l’Associació de Guies de la ciutat han pogut assistir a dues formacions organitzades per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona sobre guiatge en patrimoni natural i cultural. L’objectiu d’aquesta formació ha estat dotar els professionals del sector dels recursos necessaris per adaptar la seva oferta de visites a les noves demandes dels visitants, sobretot relacionades amb la natura i el gaudi d’experiències diferents i innovadores.

L’aforament és limitat i les inscripcions s’han de realitzar a través de cadascuna de les organitzacions participants. Tota la programació es pot consultar en aquest enllaç

Tornar