Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona s’adhereix al nou Comunicat del Fons Català de Cooperació per a condemnar la violència contra Palestina

En el Ple municipal de l’Ajuntament de Girona del passat 13 de novembre es van aprovar dues mocions sobre el conflicte a la franja de Gaza. Per una banda, una de Guanyem i ERC, on es demanava “condemnar l’atac de Hamàs perpetrat en terreny israelià i els atacs indiscriminats sobre la població civil a la Franja de Gaza, així com mostrar la seva solidaritat i suport als palestins i palestines que, al conjunt de Palestina o a l’exili, pateixen com a conseqüència de la guerra d’ocupació que porta exercint l’Estat d’Israel des de fa 75 anys”. I una altra, de Junts per Girona, on es feia una petició d’alto al foc. 

Per la seva banda, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual n’és soci el Consistori i del qual la Regidoria de Cooperació és vocal a la Junta Executiva, feu un nou comunicat en data de 21 de novembre, per tal de mostrar la gran preocupació dels Ajuntaments catalans sobre l’escalada de violència que s’està vivint aquestes darreres setmanes en relació amb el conflicte entre Israel i Palestina. “Condemnem de manera ferma tota la violència infringida contra la població civil i exigim l’alto al foc i el compliment del dret internacional humanitari, tal com reclamen les Nacions Unides i les organitzacions internacionals humanitàries”, pronuncia el comunicat.

Davant del context d’emergència humanitària, el Fons Català reivindica el paper dels governs locals com a actors de pau en l’àmbit de les relacions internacionals i la cooperació.  I per això reclama un alto al foc tant a Gaza com a Cisjordània per part de l’Estat d’Israel, l’obertura de corredors humanitaris, el compliment del dret internacional, l’embargament d’armes tal com demana el Consell Català de Foment de la Pau de la Generalitat de Catalunya i una negociació de les parts basada en el diàleg. 

Enllaç a la notícia del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
Tornar