Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Tres exposicions tanquen el curs a l’Escola Municipal d’Art de Girona

Demà, dijous 27 de juny, s’inauguren les mostres “El mestre ignorant”, “En vida nostra” i “Escarabats”, que compten amb la implicació de professorat i alumnat de l’escola

Imatge d'una de les exposicions

Les exposicions “El mestre ignorant”, “En vida nostra” i “Escarabats” tancaran el curs a l’Escola Municipal d’Art (EMA) de Girona. Les tres mostres s’inauguraran demà, dijous 27 de juny, a partir de les 18 h al Centre Cultural La Mercè i totes tres compten amb la implicació del professorat i de l’alumnat de l’escola.

La primera d’elles serà la nova proposta artística del mural d’Art Propi “Escarabats”, obra de l’alumnat del taller de ceràmica de l’escola, sota la tutela de l’artista i professora Provi Casals. Art Propi és un projecte que pretén donar un espai a alumnes i exalumnes de l’escola per mostrar la seva obra. 

A continuació, a les 18.30 h, serà el torn de “En vida nostra”, amb la participació d’alumnes dels diferents tallers de l’escola, juntament amb alumnat de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal. Tal com van fer els artistes participants a la convocatòria “En vida vostra” l’any 1990 a la Fundació ESPAIS, s’ha convidat l’alumnat a crear un objecte artístic a partir d’aquests materials: una capsa, llibres en blanc i cubs de metacrilat transparent. És una col·laboració amb el Museu d’Història de Girona amb motiu de l’exposició “ESPAIS, un fenomen artístic. Una travessa per l’art contemporani a Catalunya (1987-2010)”, que es podrà visitar fins al 22 de setembre a la sala d’exposicions del museu. 

Tancarà la jornada d’inauguracions l’obertura de la mostra “El mestre ignorant”, a les 19 h. Es tracta d’una mostra col·lectiva del professorat de l’Escola Municipal d’Art de Girona inspirada en l’obra Le maître ignorant, del prestigiós filòsof francès Jacques Rancière, un text que explora la igualtat intel·lectual i el poder de l’educació. S’hi podran veure els treballs de Babeus, Manel Bayo, Pep Camps, Provi Casals, Clara Oliveras, Tomàs Pons, Cesc Pujol, Sebi Subirós i Imma Vinyals. Per a la ocasió, s’ha editat un petit catàleg que recull cadascuna de les obres i una petita reflexió del seu autor o autora.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha manifestat el seu agraïment “a la tasca de l’equip docent de l’EMA per l’exposició i el seu treball dins i fora de l’escola i convidar a tothom a visitar aquest conjunt d’exposicions que mostren els treballs que es fan a La Mercè i contribueixen a un creixement de la nostra cultura artística”.

Podeu consultar més informació a la pàgina web Centre Cultural La Mercè - Ajuntament de Girona

Tornar