Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia les accions formatives per acostar les TIC a la ciutadania dins el projecte INTRO

S’han programat quatre noves càpsules entre els mesos d’octubre i desembre, que tracten temes com treballar amb el núvol, eines que faciliten el teletreball, recursos que ofereix Google i una formació sobre el certificat digital.

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), ha ampliat l'oferta formativa sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) amb quatre noves càpsules que tenen com a objectiu facilitar eines i competències digitals que contribueixin a millorar l’ocupabilitat de les persones.

“Treballem perquè tots els gironins i gironines tinguin les eines per a respondre als reptes del present i del futur. Les noves tecnologies són una gran oportunitat, però també comporten una gran responsabilitat, ja que cal vetllar perquè no deixin ningú enrere, especialment els col·lectius més vulnerables”, ha subratllat la regidora de Treball de l’Ajuntament, Raquel Robert Rubio.

La primera de les sessions -que ja ha exhaurit les places- serà el dia 10 d’octubre i tractarà sobre com emmagatzemar i compartir arxius per Internet gràcies al núvol. Durant el mes de novembre es portaran a terme dues sessions més: “Productes i serveis Google”, el dia 7 i una càpsula sobre certificats digitals (signatura, idCat i e-administració), el dia 28. Finalment, la sessió del 12 de desembre tractarà sobre les eines TIC per al teletreball (videoconferència i altres).

Aquestes càpsules, de 3 hores de durada cadascuna, tenen un caràcter molt pràctic i s’afegeixen a les accions de capacitació digital del projecte INTRO del Servei Municipal d’Ocupació, que forma part de la xarxa de punts TIC de Catalunya. L’objectiu de les formacions és facilitar l’accés a les noves tecnologies a tota la ciutadania, sobretot a aquells grups socials més vulnerables, per tal de reduir i minimitzar l’impacte de l’escletxa digital. 

En aquest sentit, des del Servei Municipal d’Ocupació es vol donar compliment als objectius que inclou l’Estratègia 2021-2027 del Fons Social Europeu Plus en matèria d’ocupació, que incorpora la millora de la qualitat i l’eficàcia dels sistemes d’educació i de formació per al mercat de treball per tal de donar suport a l’adquisició de competències clau, entre elles les capacitats digitals.

Les sessions formatives es portaran a terme a l’SMO, en horari de 15 a 18 h. Tota la informació sobre cadascuna de les càpsules i els formularis d’inscripció estan disponibles a l’agenda del SMO.

Des de l’inici del projecte INTRO, el 2022, s’han format digitalment un total de 288 persones.

Més informació
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 128 resultats.