Header: CEM

Consell Municipal d'Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona presenta una proposta de nova zonificació escolar de secundària que busca frenar la segregació escolar

El Consell Municipal d’Educació va aprovar ahir la proposta del consistori.

Proposta de zonificació escolar d’educació secundàri i una imatge de la regidora d’Educació, Queralt Vila Vergès, en roda de premsa.

L’Ajuntament de Girona ha presentat públicament una nova proposta de zonificació escolar de secundària. El nou mapa escolar, que es va aprovar dimarts al vespre al Consell Municipal d’Educació (CEM), divideix Girona en dues zones en lloc de tres com fins ara. D’aquesta manera s’aconsegueixen “zones més equilibrades”, tal com ha explicat la regidora d’Educació, Queralt Vila Vergès, que també ha afegit que “es repartirà de manera més equitativa l’alumnat amb diferents tipus de necessitats, convertint-se així en una eina per lluitar contra la segregació escolar".

Així, la proposta que s’ha presentat “posa ordre” a les adscripcions de manera que cada escola té tres instituts referencials mentre que cada institut té 10 o 11 escoles que el tenen com a referencial. D’aquesta manera s’acaba amb anomalies particulars que feien que alguns centres de secundària arribessin a tenir fins a 21 escoles que el podien tenir com a institut de referència. “Amb la nova proposta tot serà molt més senzill”, ha reblat la regidora “perquè la mesura també facilitarà la comunicació entre centres educatius i deixarà més clars els itineraris educatius per a les famílies”.

Una altra millora que busca el nou mapa és el de reduir els desplaçaments de l'alumnat, de manera que es fomentin els centres educatius de proximitat, dins de la zona de cada alumne i alumna, per facilitar trajectes més curts i que es puguin fer a peu.

La regidora es va reunir amb tots els centres de secundària per compartir la proposta i millorar-la, també es reunirà amb les direccions dels centres de primària de la ciutat, i ara es treballarà la proposta amb el Departament d’Educació de la Generalitat per acabar de tirar endavant la nova zonificació de forma consensuada.

Tornar