Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Servei Municipal d’Ocupació organitza 13 cursos i tallers sobre capacitació digital per acostar les TIC a la ciutadania

Es tracta del projecte INTRO, que té per objectiu facilitar l’accés de tothom a les noves tecnologies per combatre l’escletxa digital. Un total 89 persones han realitzat els cursos de capacitació digital el 2023.

El Servei Municipal d’Ocupació (SMO) de l’Ajuntament de Girona ha organitzat aquest 2024 un total de tres cursos i deu tallers sobre capacitació digital per tal d’acostar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a la ciutadania. L’objectiu d’aquest projecte que porta per nom INTRO és facilitar l’accés a les noves tecnologies a tothom, però, sobretot a aquells grups socials més vulnerables per així combatre l’escletxa digital, que va prenent cada cop més força amb l’acceleració dels processos de digitalització. 

“Una de les prioritats de l’SMO és garantir que els gironins i les gironines tinguin les eines necessàries per adaptar-se als canvis tecnològics i digitals per poder progressar professionalment”, ha destacat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio.

Per una banda, es durà a terme un curs d’Alfabetització digital i internet del 6 al 21 de maig, de 25 hores. Les classes tractaran sobre continguts com la introducció als dispositius digitals, contingut digital bàsic (visualització, emmagatzematge i recuperació d’informació), programes i aplicacions informàtiques bàsiques, navegació per Internet i aplicacions bàsiques (correu electrònic i videoconferències). 

Per l’altra banda, hi ha el curs Competències digitals bàsiques de 60 hores que es farà del 23 de setembre al 16 d’octubre. Inclourà el següent contingut: ús bàsic del sistema operatiu, navegació per Internet (recerca i emmagatzematge d’informació), comunicació digital (correu electrònic i videoconferències), identitat digital, eines informàtiques bàsiques (processador de textos i presentacions) i seguretat bàsica i resolució de problemes (antivirus i actualitzacions).

Finalment, en el curs Competències digitals avançades es tractaran temes com l’ús i la configuració del sistema operatiu, el tractament de la informació digital (tècniques avançades de cerca i emmagatzematge al núvol), la comunicació digital (xarxes socials), la identitat digital, les eines informàtiques avançades (fulls de càlcul, bases de dades i retoc d’imatges) i la seguretat bàsica i resolució de problemes (antivirus i actualitzacions). Aquest es durà a terme del 21 d’octubre a l’11 de novembre, i serà de 60 hores. 

Per a cada curs s’ofereixen 15 places i està obert a tothom. Abans, es realitza una prova de nivell a cada persona amb l’objectiu de confeccionar grups homogenis. 

Un total de 89 persones van realitzar els cursos de capacitació digital l’any passat, quan es van programar dues edicions per a cada curs. Enguany, només se n’ha programat una, ja que s’ha ampliat l’oferta formativa amb 10 tallers formatius de curta durada, d’entre 3 i 4 hores, enfocats a millorar les competències digitals específiques per a l’entorn laboral. Aquestes càpsules s’ofereixen amb periodicitat mensual i estan obertes tant  a persones en situació d’atur com a treballadores.

Per aquest segon trimestre de l’any estan previstes les càpsules següents. El 22 d’abril es realitzarà un taller sobre el certificat digital: la signatura, l’IdCAT i l’administració electrònica. Aquest permetrà a la ciutadania poder fer gestions amb l’administració de forma electrònica.

El 14 de maig hi haurà el taller d’eines d'intel·ligència artificial per a l'entorn laboral, i l’11 de juny, el taller d’eines Google per a l’entorn laboral

A banda, es realitzaran 2 cursos de preparació per obtenir l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC) del nivell mig. Aquest títol et permet obtenir punts en les oposicions de l’administració pública. Es realitzarà una edició el mes de juny, i l’altra al mes de novembre. En tots dos cursos es programarà una sessió d’acreditació d’ACTIC específica per l’alumnat, al finalitzar el curs. 

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 131 resultats.