Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament obre les inscripcions als cursos de capacitació digital del projecte INTRO per al 2023 

L’objectiu del programa formatiu és lluitar contra l’escletxa digital i proporcionar eines i competències digitals que contribueixin a millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

L’Ajuntament de Girona ha obert les primeres inscripcions als cursos de capacitació digital del projecte INTRO per aquest any 2023, que es faran entre el 19 d’abril i el 28 de juny. L’objectiu del programa formatiu, impulsat per l’Ajuntament de Girona a través del Servei Municipal d’Ocupació, és lluitar contra l’escletxa digital, facilitant l’accés del conjunt de la ciutadania a les noves tecnologies de la informació i la comunicació en un context de transformació digital. També busca proporcionar eines i competències digitals que contribueixin a millorar l’ocupabilitat de les persones participants

Enguany s’han programat tres cursos diferents, en dues edicions separades. Les inscripcions a les primeres propostes formatives ja estan obertes, i s’adrecen a tota la ciutadania. La següent sessió del programa es dirigirà prioritàriament a les persones residents als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, en el marc del projecte “Treball als barris”. Els temes i formats seran els mateixos que en l’edició anterior del projecte INTRO, i inclouran cursos d’Alfabetització Digital, Competències Digitals Bàsiques (nivell I) i Competències Digitals Bàsiques (nivell II).  

El curs d’Alfabetització Digital (informàtica i Internet) és de 25 hores i la primera edició es farà del 19 d’abril al 4 de maig, de dilluns a dijous, de 15.15 a 18 h. Les classes tractaran sobre continguts com la introducció als dispositius digitals, contingut digital (visualització, emmagatzematge i recuperació d’informació), programes i aplicacions informàtiques bàsiques, navegació per Internet i aplicacions bàsiques (correu electrònic, fòrum de debat i videoconferències).

Pel que fa al curs Competències Digitals Bàsiques (nivell 1), de 60 hores, aquest està previst entre el 8 i el 31 de maig, de dilluns a dijous, de de 15 a 19 h. Inclourà el següent contingut: ús bàsic del sistema operatiu, navegació per Internet, recerca i emmagatzematge d’informació, comunicació digital (correu electrònic i videoconferències), identitat digital, eines informàtiques bàsiques (processador de textos i presentacions) i seguretat bàsica i resolució de problemes (antivirus, seguretat i actualitzacions).

Finalment, a Competències Digitals Bàsiques (nivell 2) es tractaran temes com l’ús i la configuració del sistema operatiu, el tractament de la informació digital (tècniques avançades de recerca, curació de continguts i emmagatzematge al núvol), la comunicació digital (xarxes socials), la identitat digital, les eines informàtiques avançades (fulls de càlcul, bases de dades i retoc d’imatges) i la seguretat bàsica i resolució de problemes (antivirus, seguretat i actualitzacions). El curs també serà de 60 hores i la primera edició es farà del 5 al 28 de juny, de dilluns a dijous, de 15 a 19 h.

Aquest any, el projecte compta amb un pressupost aproximat de 25.000 euros. D’aquests, prop de 15.000 són finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, el projecte “Treball als barris”; mentre que la resta l’assumeix l’Ajuntament de Girona.

L’any 2022 es van formar en capacitació digital un total de 91 persones gràcies al projecte INTRO. En aquella edició es va registrar una major presència de dones respecte de l’any anterior, amb un 65,93 % del total de participants format per dones. Per franja d’edat, el 73,62 % de les persones participants van ser majors de 45 anys.

Amb aquesta proposta formativa, l’Ajuntament busca que tothom qui ho necessita adquireixi les competències digitals bàsiques i pugui aprofitar la riquesa de les noves possibilitats associades a les tecnologies digitals. D’aquesta manera, també es compleix amb la recomanació establerta pel Parlament Europeu i el Consell Europeu sobre les competències clau per a l'aprenentatge permanent. 

Programació INTRO 2023
Inscripcions
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 131 resultats.