Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament obre les inscripcions per a les propostes formatives encarades a l’obtenció de certificats de professionalitat

Els cursos de l’any 2023 corresponen als sectors dels serveis administratius, atenció sociosanitària, socorrisme, magatzem, i transport i distribució, i inclouen pràctiques professionals no laborals.

L’Ajuntament de Girona ha obert les inscripcions a les diverses propostes formatives proposades pel consistori i encarades a l’obtenció de certificats de professionalitat durant el 2023. La iniciativa, que es realitza a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), forma part de la convocatòria del programa Formació en àrees prioritàries (FOAP22) del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), mitjançant una subvenció de 217.564,50 euros.

Aquest any que ve, l’SMO impartirà sis cursos entre els mesos de gener i desembre, corresponents als sectors de serveis administratius, atenció sociosanitària, socorrisme, magatzem i transport i distribució. Tots els certificats de professionalitat incorporen un mòdul de pràctiques professionals no laborals en empreses d’entre 40 i 80 hores de durada.

Concretament, les propostes formatives que s’oferiran seran les següents: atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, del qual es farà una primera edició del 9 de gener al 9 de juny i una segona edició entre el juny i el desembre del 2023; operacions auxiliars de serveis administratius i generals, que es farà del 6 de febrer al 28 de juliol; socorrisme en instal·lacions aquàtiques, entre els mesos de març i maig; organització del transport i la distribució, previst de juny a novembre, i activitats auxiliars de magatzem, que tindrà lloc d’octubre a desembre de l’any vinent.

Els cursos, d’entre 250 i 490 hores segons l’especialitat, permeten a l’alumnat l’obtenció d’un certificat de professionalitat que els permeti exercir en sectors d’activitat on aquest document és indispensable. Els certificats de professionalitat són documents oficials que acrediten les competències professionals de les persones treballadores i garanteixen que tenen els coneixements, les habilitats i aptituds per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències del mercat de treball.

“Cada vegada són més els sectors que valoren aquests certificats de professionalitat com a document acreditatiu de qualificació professional, tal com demostra el fet que un alt percentatge de l’alumnat que ha realitzat aquesta formació en anys anteriors ha obtingut feina en l’àmbit escollit”, ha destacat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes.

En aquest sentit, durant l’edició del programa FOAP2021, executat al llarg del 2022, un 86% de l’alumnat del curs de socorrisme en instal·lacions aquàtiques i un 80% de l’alumnat del curs d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials s’han inserit laboralment.

Podeu consultar informació sobre tots els cursos i fer la inscripció en aquest enllaç al web municipal

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 128 resultats.