Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona, en el marc del projecte Treball als barris, formalitza la contractació de 18 persones per portar a terme obres i serveis d’interès general i social al sector de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

Aquests contractes estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i tenen per objectiu facilitar l’adquisició d’experiència professional i millorar l’ocupabilitat de les persones participants mitjançant la realització d’obres i serveis d’interès general i social de caràcter temporal

El projecte Treball als barris és un programa de desenvolupament local que permet a les administracions locals intervenir de manera prioritària en aquells barris i àrees urbanes que, per les seves característiques, requereixen una atenció especial per tal d’introduir millores des d’un punt de vista ocupacional, social i econòmic. L’objectiu del pla pel 2021 és seguir afavorint el procés de reactivació de l’economia de la zona i la generació d’ocupació, renda i riquesa per millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones que hi viuen.

Una de les accions que es porten a terme dins el projecte Treball als barris és la contractació laboral de persones en recerca de feina, prioritàriament residents al barri, per tal que puguin adquirir competències tècniques i transversals que ampliïn les seves opcions de trobar feina.

La contractació s’inicia a data 1 d’abril i tindrà una durada de 7 mesos, a jornada complerta. Enguany es contractaran 18 persones, per portar a terme els següents projectes:

  • Equip de dinamització comunitària dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, que ha permès la contractació d’un tècnic de coordinació i 5 auxiliars pràctics. L’objectiu d’aquest projecte és dissenyar i enfortir els projectes comunitaris que sorgeixin als barris, a fi i efecte de fomentar la participació ciutadana i comunitària de les persones que hi viuen.
  • Brigada de microurbanisme i rehabilitació d’equipaments al barri, que ha permès contractar 1 oficial de paleteria i 3 peons. L’objectiu és el manteniment i la millora general dels espais públics del barri, per afavorir l’accessibilitat als equipaments i serveis i la mobilitat de la ciutadania.
  • Brigada de viverisme i manteniment de les Hortes, que ha permès contractar 1 oficial de jardineria i 2 peons. Les tasques que portaran a terme seran el manteniment i millora dels espais públics del parc agrícola de les Hortes de Santa Eugènia.
  • Dinamització i suport a la logística dels equipaments d’ocupació, que ha permès la contractació d’1 auxiliar pràctic per portar a terme tasques de suport logístic a les activitats i formacions i de suport al desplegament de dispositius, equips informàtics, audiovisuals i tècnics.
  • Brigada d’educació ambiental del barri, que ha permès contractar 1 tècnica de coordinació i 2 informadors/es ambientals. L’objectiu d’aquesta brigada és portar a terme tasques de sensibilització de la població en relació als problemes ambientals, especialment pel que fa a la gestió de residus i, així com també donar pautes als grups de població per comportar-se de manera adient i respectuosa amb el medi ambient.
  • Detecció de les persones de més de 65 anys del barri en situació de soledat no volguda i intervenció individual i comunitària, que ha permès la contractació d’1 tècnica. L’objectiu és esdevenir un suport actiu en la consecució d’accions ja plantejades al barri, adreçades a fomentar la cohesió de la població en general i la integració de persones grans en situació de soledat no volguda.

De manera paral·lela a la contractació, des del Servei Municipal d’Ocupació es portaran a terme accions d’acompanyament i orientació laboral, a fi de millorar el capital competencial de les persones participants i facilitar la seva inserció al mercat laboral ordinari, que és l’objectiu final d’aquestes contractacions.

Més informació
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 123 resultats.