Header: Nadal

Nadal

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona crea dos casals de Nadal per a infants i joves

Tindran lloc del 21 de desembre de 2023 al 5 de gener de 2024 i seran de caire cultural i de lleure esportiu

L’Ajuntament de Girona ha organitzat enguany com a novetat dos casals de Nadal per a infants i joves, de 3 a 15 anys. Una de les propostes serà de caire cultural i l’altre de lleure esportiu, i tindran lloc del 21 de desembre de 2023 al 5 de gener de 2024, durant els dies laborables. El període de preinscripcions s’obrirà el pròxim dilluns, dia 27 de novembre, i es tancarà el 3 de desembre. La sol·licitud s’haurà de fer a través del Sistema d’inscripcions del consistori. 
 
Amb la voluntat d'oferir lleure educatiu de qualitat tot l'any, no només a l'estiu, oferim 120 places aquest Nadal per donar cobertura a tots els dies laborables no lectius d'aquestes festes nadalenques. L'any passat vam tenir 51 infants al casal de Nadal de Santa Eugènia. Enguany oferim 120 places, per a franges d'edat més diverses, amb oferta diversificada i amb tarifació social, perquè tothom pugui gaudir-ne”, ha assenyalat la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Queralt Vila Vergès.
 
La proposta arriba després que l’any passat es realitzés una prova pilot a l’Escola Santa Eugènia organitzant un casal de Nadal de promoció de la cultura a través del lleure. Després dels bons resultats de l’activitat, ara s’han organitzat dos casals oberts a tots els infants i joves de la ciutat. 
 
Un d’ells es durà a terme enguany també a l’Escola Santa Eugènia. Aquest girarà al voltant de la promoció de la cultura i va dirigit a infants de 3 a 12 anys. L’altra activitat, que es durà a terme al camp de futbol de Fontajau, promocionarà la pràctica esportiva a través del lleure educatiu, i està dirigida a infants i joves de 6 a 15 anys. Per cada un d’ells s’oferirà un màxim de 60 places.
 
L’Ajuntament de Girona vetlla per l’equitat educativa de tots els infants i joves de la ciutat de Girona implementant mesures que promoguin la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’escola com és el cas de les activitats de lleure, i és per això que un dels eixos del programa és la inclusió. En aquest sentit, es disposa d’un pla per tal que els col·lectius d’infants i joves amb més dificultats d’accés al lleure educatiu puguin gaudir d’aquest en període de vacances més enllà de l’estiu. La proposta s’inclou dins el Programa municipal de lleure educatiu en període de vacances més enllà de l’estiu i en el marc del Pla Corresponsables. 

Tornar