Header: Nadal

Nadal

Ruta de navegació

Cavalcada dels Reis d'Orient | Nadal

Cavalcada dels Reis d'Orient

Divendres 5 de gener - 18 a 20 h

Aquest any 2024, l'arribada de Ses Majestats a la ciutat es produirà el divendres 5 de gener al Campament Reial que s’ubicarà al Parc de la Devesa, al Camp de Mart, de 15.45 a 18 h.

Els gironins i gironines podran veure els tres Reis i tot el seu seguici de ben a prop en aquest punt, i seguir-los fins a La Copa, on es farà el gran acte final. Serà conduït pel mag Naj-Mandin i la carbonera major, Tem-Noch. Durant l’acte, les 6 bandes musicals participants en la cavalcada tocaran totes juntes la cançó dels Tres Reis, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en representació de la ciutat, donarà la benvinguda a Ses Majestats. 

Aquell mateix dia, les propostes començaran molt abans, de bon matí, quan diversos grups de personatges reials faran actuacions a tots els barris de Girona amb la intenció d’apropar la màgia al conjunt dels nens i nenes de la ciutat. 

Punt d'assistència i lliurament de polseres identificatives per la seguretat de la mainada

De 10 a 13.30 h - Plaça de Catalunya + INFO

De 15.30 a 17.30 h - Passeig de la Devesa 
(placeta ubicada a l'alçada del núm. 33 del passeig) + INFO

Ho organitza: Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona.

Campament Reial - 15.45 a 18 h

Serà de 15.45 a 18 h quan els tres Campaments Reials, un per cada Rei, s’emplenaran de joia amb la presència de tot el seguici Reial i de Melcior, Gaspar i Baltasar. Tots ells, a les 18 h, es dirigiran cap a La Copa. En el primer tram de la cavalcada els Reis es desplaçaran en carrosses i en el tram final aniran a peu.

Cavalcada i recorregut - 18 a 20 h

La Cavalcada sortirà a les 18 h del Camp de Mart i arribarà cap a les 19.45 h a la Copa, on es farà l'acte final.

Les comitives reials repartiran objectes i llepolies a les famílies. Donaran bengales, espelmes, monedes d’or, encens, mirra, elements dolços, caramels i milers de xocolatines elaborades pel cuiner Jordi Roca. A més, als campaments reials els cuiners del Rei Ros repartiran xocolata i canapès exòtics.

Com a novetat, s’ampliarà la Comitiva del Carbó, que incorporarà 5 músics més i un total de 8 pastors com a personatges nous. Tant aquest equip com el de la Comitiva del Foc disposaran d’un espai als campaments reials per preparar tot allò necessari de cara a l’inici de la cavalcada dels Reis.

Recorregut de la Cavalcada

El recorregut, de poc més de dos quilòmetres, passarà per: rotonda de Caterina Albert, c. de Caterina Albert, pl. de Prudenci i Bertrana, pl. de Miquel de Palol, c. de Mestre Francesc Civil, pl. de Joan Brossa, pl. de Poeta Marquina, rotonda de Sant Antoni Maria Claret, c. de Joan Maragall, pl. Catalunya, av. de Sant Francesc, c. de Santa Clara, pl. de la Independència (per vial oest), av. de Ramon Folch i finalment la rotonda del Rellotge per accedir a La Copa.

Acte final a la Copa - 19.45 h

A les 19.45 h començarà un gran acte final, d’aproximadament 45 minuts de duració, amb tot el seguici i Ses Majestats.

Durant l’acte, el mag Naj-Mandin, acompanyat de la carbonera major, Tem-Noch, dirigirà les 6 bandes musicals participants en la cavalcada per tocar la cançó dels Tres Reis donant la benvinguda a Ses Majestats.

Altres activitats

L’endemà, el 6 de gener, a partir de les 10 h, Melcior, Gaspar i Baltasar faran la ja tradicional visita a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta per entregar regals als infants que estan hospitalitzats.

El dia 2 de gener, a les escales de la Catedral (18 h), es farà un acte per rebre el mag Naj-Mandin, l’home de la llum. Amb la seva presència, s’il·luminarà tant el campanar com la façana de la Catedral, on es reflectirà l’Estrella d’Orient que assenyala el camí a seguir per les comitives de Ses Majestats. Aquesta il·luminació es mantindrà fins al 5 de gener, cada dia de les 17 a les 23 h.

Visca els tres Reis (cançó) | Nadal

Visca els tres Reis

Visca els tres Reis de l'Orient,
que porten coses a tota la gent.

Una botifarra per a la meva mare
i un got de vi per al meu padrí.

Un tall de coca per a la meva boca
i un tros de pa per al meu germà. 


Música i lletra: Popular catalana
Arranjament: Jordi Tonietti
Extreta del CD Cançons de Nadal
per cantar tot l’any
Per gentilesa de
www.jorditonietti.com