Header: Nadal

Nadal

Xarxes: Ajuntament de Girona

Ruta de navegació

Cavalcada dels Reis d'Orient | Nadal

Cavalcada dels Reis d'Orient

Dijous 5 de gener - 18 a 20 h

Enguany, l'arribada de Ses Majestats a la ciutat es produirà el dijous 5 de gener al Campament Reial que s’ubicarà al Parc de la Devesa, al Camp de Mart, de 16 a 18 h. I des d’on tot el seguici reial començarà un recorregut a peu fins a La Copa, on es farà un gran acte final.

Activitats durant el dia 5 de gener al matí

Durant el matí del dia 5 de gener, diverses comitives reials faran actuacions pels diferents barris de la ciutat. Serà d'11 a 12.45 h, amb algunes accions espontànies i d’altres programades.

Precavalcades

Després de les actuacions de les comitives reials, es faran dues precavalcades, de 12.45 h a 13 h.

  • Parc Central - Plaça Miquel de Palol - Campament
  • Plaça del Vi - Rambla - Plaça Independència - Campament

Campaments Reials

Serà de 16 a 18 h quan els tres Campaments Reials, un per cada Rei, s’emplenaran de joia amb la presència de tot el seguici Reial i de Melcior, Gaspar i Baltasar. Tots ells, a les 18 h, es dirigiran a peu cap a La Copa.

Cavalcada

La Cavalcada sortirà a les 18 h del Camp de Mart i arribarà cap a les 19.45 h a la Copa, on es farà l'acte final.

Punt d’assistència i lliurament de polseres identificatives per la seguretat de la mainada.
Al Camp de Mart del parc de la Devesa, de 10 a 18 h.
Ho organitza: Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona. 

Nou recorregut de la Cavalcada

El recorregut, de poc més de dos quilòmetres, passarà per: rotonda de Caterina Albert, c. de Caterina Albert, pl. de Prudenci i Bertrana, pl. de Miquel de Palol, c. de Mestre Francesc Civil, pl. de Joan Brossa, pl. de Poeta Marquina, rda. de Sant Antoni Maria Claret, c. de Joan Maragall, pl. Catalunya, av. de Sant Francesc, c. de Santa Clara, pl. de la Independència (per vial oest), av. de Ramon Folch i finalment la rot. del Rellotge per accedir a La Copa.

Fullet informatiu

Acte final a la Copa

A les 19.45 h començarà un gran acte final d’aproximadament 45 minuts de duració.

L’arribada prevista de tot el seguici a La Copa serà les 20 h. El seguici reial, enguany el tancarà una nova comitiva que arriba a Girona, la Comitiva del Carbó. Aquesta comitiva estarà formada per un personatge central, que és la carbonera major, la Tem-Noch, a més de deu carboners i cinc músics.

Una altra novetat és que es diversifiquen els objectes que repartiran les comitives reials. Seran bengales, espelmes, monedes d’or, encens, mirra, piscolabis exòtics, caramels i xocolatines. Per a aquestes xocolatines, que n’hi haurà unes 16.000 unitats diferents, Jordi Roca ha cedit la seva xocolata als cuiners de Ses Majestats.

L’endemà, el 6 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar faran la ja tradicional visita a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta.

El dia 3 de gener, a les escales de la Catedral (19 h), es farà un acte per a rebre el mag Naj-Mandin. Amb la seva presència, s’il·luminarà tant el campanar com la façana de la Catedral, on es reflectirà l’Estrella d’Orient que assenyala el camí a seguir per les comitives de Ses Majestats.” Aquesta il·luminació es mantindrà fins al 5 de gener, cada dia de 17 a 23 h.

Bàner cartell nou recorregut cavalcada | Nadal

Visca els tres Reis (cançó) | Nadal

Visca els tres Reis

Visca els tres Reis de l'Orient,
que porten coses a tota la gent.

Una botifarra per a la meva mare
i un got de vi per al meu padrí.

Un tall de coca per a la meva boca
i un tros de pa per al meu germà. 


Música i lletra: Popular catalana
Arranjament: Jordi Tonietti
Extreta del CD Cançons de Nadal
per cantar tot l’any
Per gentilesa de
www.jorditonietti.com