Header: Nadal

Nadal

Ruta de navegació

Cavalcada dels Reis d'Orient | Nadal

Cavalcada dels Reis d'Orient

Divendres 5 de gener - 18 a 20 h

Aquest any 2024, l'arribada de Ses Majestats a la ciutat es produirà el divendres 5 de gener al Campament Reial que s’ubicarà al Parc de la Devesa, al Camp de Mart, de 15.45 a 18 h.

Els gironins i gironines podran veure els tres Reis i tot el seu seguici de ben a prop en aquest punt, i seguir-los fins a La Copa, on es farà el gran acte final. Serà conduït pel mag Naj-Mandin i la carbonera major, Tem-Noch. Durant l’acte, les 6 bandes musicals participants en la cavalcada tocaran totes juntes la cançó dels Tres Reis, i l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, en representació de la ciutat, donarà la benvinguda a Ses Majestats. 

Aquell mateix dia, les propostes començaran molt abans, de bon matí, quan diversos grups de personatges reials faran actuacions a tots els barris de Girona amb la intenció d’apropar la màgia al conjunt dels nens i nenes de la ciutat. 

Punt d'assistència i lliurament de polseres identificatives per la seguretat de la mainada

De 10 a 13.30 h - Plaça de Catalunya + INFO

De 15.30 a 17.30 h - Passeig de la Devesa 
(placeta ubicada a l'alçada del núm. 33 del passeig) + INFO

Ho organitza: Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona.

Campament Reial - 15.45 a 18 h

Serà de 15.45 a 18 h quan els tres Campaments Reials, un per cada Rei, s’emplenaran de joia amb la presència de tot el seguici Reial i de Melcior, Gaspar i Baltasar. Tots ells, a les 18 h, es dirigiran cap a La Copa. En el primer tram de la cavalcada els Reis es desplaçaran en carrosses i en el tram final aniran a peu.

Cavalcada i recorregut - 18 a 20 h

La Cavalcada sortirà a les 18 h del Camp de Mart i arribarà cap a les 19.45 h a la Copa, on es farà l'acte final.

Les comitives reials repartiran objectes i llepolies a les famílies. Donaran bengales, espelmes, monedes d’or, encens, mirra, elements dolços, caramels i milers de xocolatines elaborades pel cuiner Jordi Roca. A més, als campaments reials els cuiners del Rei Ros repartiran xocolata i canapès exòtics.

Com a novetat, s’ampliarà la Comitiva del Carbó, que incorporarà 5 músics més i un total de 8 pastors com a personatges nous. Tant aquest equip com el de la Comitiva del Foc disposaran d’un espai als campaments reials per preparar tot allò necessari de cara a l’inici de la cavalcada dels Reis.

Recorregut de la Cavalcada

Camp de Mart (sortida), rotonda de Joaquim Vayreda; carrer de Caterina Albert; plaça de Prudenci Bertrana; plaça de Miquel de Palol; carrer del Mestre Francesc Civil; carrer de Santa Eugènia; plaça del Marquès de Camps; carrer d’Àlvarez de Castro; plaça de l’Hospital; plaça de Pompeu Fabra; vial oest de la plaça de Catalunya; avinguda de Sant Francesc; carrer de Santa Clara; plaça de la Independència; avinguda de Ramon Folch; rotonda del Rellotge; passeig de la Devesa i esplanada de la Copa (final).

Acte final a la Copa - 19.45 h

A les 19.45 h començarà un gran acte final, d’aproximadament 45 minuts de duració, amb tot el seguici i Ses Majestats.

Durant l’acte, el mag Naj-Mandin, acompanyat de la carbonera major, Tem-Noch, dirigirà les 6 bandes musicals participants en la cavalcada per tocar la cançó dels Tres Reis donant la benvinguda a Ses Majestats.

Altres activitats

El dia 2 de gener, a les escales de la Catedral (19 h), es farà un acte per rebre el mag Naj-Mandin, l’home de la llum. Amb la seva presència, s’il·luminarà tant el campanar com la façana de la Catedral, on es reflectirà l’Estrella d’Orient que assenyala el camí a seguir per les comitives de Ses Majestats. Aquesta il·luminació es mantindrà fins al 5 de gener, cada dia de les 17 a les 23 h.

Actuacions de les Comitives Reials durant el matí

Visca els tres Reis (cançó) | Nadal

Visca els tres Reis

Visca els tres Reis de l'Orient,
que porten coses a tota la gent.

Una botifarra per a la meva mare
i un got de vi per al meu padrí.

Un tall de coca per a la meva boca
i un tros de pa per al meu germà. 


Música i lletra: Popular catalana
Arranjament: Jordi Tonietti
Extreta del CD Cançons de Nadal
per cantar tot l’any
Per gentilesa de
www.jorditonietti.com