Header: Nadal

Nadal

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona elabora un audioconte sobre l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat per als infants invidents

L’objectiu d’aquesta proposta és comptar amb una cavalcada més inclusiva

L’Ajuntament de Girona ha elaborat un audioconte de l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat de Girona per als infants invidents. Sota el títol El conte gironí del senyor Maravillas i la seva màgica aventura amb els Reis d'Orient, el relat gira al voltant de l’aventura d’un treballador del consistori que té l’encàrrec de rebre el seguici reial al peu dels Pirineus i de guiar-los fins a la ciutat de Girona perquè no es perdin i arribin puntuals a la cita. L’objectiu d’aquesta proposta és comptar amb una cavalcada més inclusiva i fer arribar la il·lusió d’aquesta tradició als nens i nenes invidents, en especial, i al públic infantil, en general.

“Amb la voluntat de fer més inclusiva la cavalcada dels Reis d’Orient de Girona, hem creat un audioconte amb ple de referents sonors que identifiquen aquesta passejada tan màgica. Aquest conte familiar vol fer visible allò que per alguns nens i nenes de la ciutat és invisible. Està pensat per als infants invidents, però alhora és atractiu i divertit per a tot el públic infantil”, afirma la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers i Hervàs. 

Cada any, el consistori gironí escull personal municipal amb la missió d'anar a buscar els Tres Reis d'Orient al peu dels Pirineus i així mostrar el camí cap a Girona. A vegades l'atzar tria camins complicats per a missions aparentment difícils, però no hi ha cap obstacle que no es pugui superar amb valentia, esforç i l'amor incondicional dels companys i companyes del camí. Aquesta és la sinopsi de l’audioconte que anima a les persones oients a deixar-se portar per la motivadora història del conserge Innocenci Maravillas, qui relata com va aconseguir indicar als Reis d’Orient el camí cap a Girona per a la més esperada i somiada cavalcada reial. 

Es tracta d’un conte inclusiu per ser escoltat amb els ulls tancats, les orelles despertes i la imaginació lliure que compta amb la veu de l’actor gironí Martí Peraferrer Vayreda. L’audioconte s’ha fet arribar a totes les entitats que formen part de la Taula d’Accessibilitat de Girona. A més, es penjaran uns cartells als campaments reials amb un codi QR que enllaçarà amb l’audioconte. També es difondrà per les xarxes socials i la web de Nadal

D’altra banda, amb la voluntat que la cavalcada sigui inclusiva, als campaments reials, que tindran lloc demà a la tarda, hi haurà un aparcament i espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda i altres problemes d’accessibilitat a prop de Ses Majestats. També hi haurà un punt reservat per a aquestes persones al llarg del recorregut, concretament al carrer de Santa Eugènia, davant de l’Estació Espai Jove, i un altre a l’acte final de La Copa. Finalment, per tal de fer arribar la il·lusió i la màgia dels Reis d’Orient a tothom, hi haurà patges que explicaran els actes amb llengua catalana de signes als campaments reials i a La Copa. 

Tornar