Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Disconformitat amb la resolució de les al·legacions presentades contra una sanció imposada per estacionar sense impedir la circulació, exposant la targeta de reserva d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda
2024/DCG/231 - Recomanació PENDENT

La senyora EBR presenta una queixa en disconformitat amb la resolució a les al·legacions presentades contra una denúncia imposada a la seva mare la senyora EBR quan el dia 5 de juny a les 10.07, va acompanyar com fa molt sovint, al seu marit, PEBS amb diversitat funcional,  a un centre de rehabilitació de la plaça Josep Pla. 

La senyora EBR va trobar les dues places de reserva d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda ocupades, i va optar per deixar el vehicle arramblat a la paret de l’església del Mercadal, on sovint hi ha alguna furgoneta descarregant, conscient que no dificultava el pas a ningú, ni vehicles, ni vianants i que només tardava 10 minuts a pujar el seu marit amb cadira de rodes al centre de rehabilitació. 

Va ser denunciada per “estacionar fora de les zones delimitades d’estacionament”. La seva filla va presentar al·legacions que han estat desestimades “no considerant pertinents proves addicionals”.

La senyora EBR va trobar molt injusta la sanció i així ho va expressar quan va trobar l’agent que l’havia sancionat i per aquest motiu demana la intervenció de la defensora. 

Atès que el fet que la senyora EBR es trobés l’agent, tal com també es ratifica demostra que va estar el temps indispensable per poder acompanyar el seu marit al centre. 

Atès que la normativa d’estacionament per a titulars de vehicles amb targeta de  reserva per a persones amb mobilitat reduïda, estableix que es pot estacionar en qualsevol lloc de la via pública, sempre que no obstaculitzi el pas de vehicles o vianants. 

Atès que segons ratifica l’agent 10200, “el vehicle estava estacionat on diu la persona i que no era un gran destorb per la circulació.”

Atès que s’aporta document acreditatiu que el dia 5 de juny, efectivament, el senyor PEBS, va ser atès per la seva rehabilitació el dia 5 de juny a les 10.00 del matí al Centre d’ubicat a la plaça Josep Pla. 

Atenent les circumstàncies exposades i tenint en compte els principis d’Equitat, Justícia i Bona Administració, el Dret als serveis públics de protecció social i el Dret a la protecció de les persones més vulnerables, contemplats a la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat aquesta defensora formula la següent:

RECOMANACIÓ


Que es revisi l’expedient sancionador número 1507383 procedent de la butlleta 60077513 i s’anul·li la sanció imposada a la senyora EBR, filla del titular del vehicle senyor PEBS i de la senyora EBR conductora del vehicle el dia de la denúncia. 

Tot això amb totes les conseqüències legals i administratives que se’n derivin. 

Que s'adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d'errors d'acord amb l'article 109 i/o 106 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació garanteix l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 111 resultats.