Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Senyalització deficient i insuficient de les places de reserva d'estacionament per a persones amb la mobilitat reduïda de davant del Mercadona, a prop dels cinemes Oscar.
2024/DCG/145 - Recomanació PENDENT

El senyor VFR, que disposa de targeta de reserva d'estacionament per a persones amb la mobilitat reduïda, presenta una queixa davant aquesta Defensora per la deficient senyalització horitzontal de les places d'estacionament reservat que hi ha al pàrquing del Mercadona, prop dels cinemes Oscar.

En aquest sentit, fa temps que s'ha comunicat a l'Ajuntament aquest fet i també a la Policia Municipal que li va dir que ho traslladava a Mobilitat per tal que se senyalitzessin correctament les places reservades per a minusvàlids, ja que estan molt desdibuixades i això provoca que en moltes ocasions estan ocupades per vehicles sense l'autorització. 

Aquest fet fa que el senyor VFR en alguna ocasió s'hagi vist obligat a marxar sense poder comprar, renunciant al seu dret de poder fer ús de les places reservades per a persones amb la mobilitat reduïda, perquè aquestes estaven ocupades per vehicles no autoritzats, ja que els seus conductors no se n'adonen perquè no es veuen les línies blaves, és a dir no estan ben senyalitzades. 

Darrerament, sembla que s'han repintat totes les marques d'estacionament i circulació al barri, però aquestes places no. 

Atesa la insistència del senyor VFR i també des de l'Oficina de la defensora i atenent els principis d'Eficàcia dels Serveis Públics, Dret als Serveis Públics de Protecció Social i el Dret de les persones més vulnerables, aquesta defensora formula la següent:

RECOMANACIÓ

Que es repintin les places reservades per a persones amb la mobilitat reduïda que hi ha davant del Mercadona prop dels cinemes Oscar i es millori la seva senyalització per tal d'evitar que els vehicles no autoritzats hi estacionin indegudament. 

Mentre no es pugui repintar correctament, que la Policia Municipal, en la mesura del possible, pugui fer controls i pugui sancionar, si cal, les persones no autoritzades que estacionin en aquestes places. 
Que s'adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d'errors d'acord amb l'article 106 i 109 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació pretén garantir l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 111 resultats.