Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Manca d'intervenció de la Policia Municipal davant la circulació de vehicles no autoritzats al c. de la Ginesta.
2024/DCG/212 - Recomanació PENDENT

El senyor JTM, administrador de la Comunitat de Propietaris de la plaça de Catalunya 21, presenta una queixa en relació amb l’ocupació il·legal de vehicles que fan càrrega i descàrrega de diferents establiments al carrer de la Ginesta, malgrat la prohibició de circular-hi.

Efectivament, a l’entrada del carrer de la Ginesta hi ha un senyal que prohibeix la circulació de tots els vehicles, llevat dels  veïns que hi tenen una plaça d’estacionament. 

Aquest fet provoca disputes i enfrontaments entre els conductors que tenen el seu accés als pàrquings d’aquest carrer i, per tant, estan autoritzats a entrar-hi, i els conductors de camions i furgonetes que infringeixen el senyal de prohibició.   

Els camions i furgonetes que han de fer tasques de càrrega i descàrrega tenen una zona reservada a la plaça Catalunya per poder estacionar i una altra darrere la Casa de Cultura, al carrer Gaspar Casals,  però no en fan ús i, en canvi, entren al carrer Ginesta impedint l’accés dels titulars dels pàrquings que són els únics autoritzats. 

Aquesta és una queixa reiterada, també aquí a l’Oficina de la defensora, i hem demanat en repetides ocasions a la Policia Municipal  que ens informi dels motius pels quals quan són o han estat requerits d’intervenció, perquè els veïns autoritzats no podien accedir al carrer, no han sancionat als infractors, i no hem obtingut cap resposta. 

Atès que ha quedat palès que els senyals de prohibició són insuficients; atès que la Policia Municipal no actua eficaçment per evitar aquesta ocupació il·legal de la via pública; atès que això vulnera el dret d’accés als veïns autoritzats que constantment veuen impedit l’exercici del seu dret perquè no poden entrar al carrer, atenent els principis d’Eficàcia dels Serveis Públics i el dret a una Bona Administració, formula la següent: 

RECOMANACIÓ

Que s’adoptin les mesures necessàries per impedir l’accés dels vehicles no autoritzats al carrer Ginesta, sigui instal·lant una pilona a l’entrada del carrer, tal com reclama la comunitat de propietaris, sigui amb un control policial eficaç i amb garanties per protegir el dret dels veïns a accedir als seus pàrquings i donat el cas, que actuï sancionant als conductors no autoritzats per evitar situacions que podrien provocar enfrontament i mal estar entre veïns i vehicles infractors.   

Que s'adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d'errors d'acord amb l'article 109 i/o 106 de la Llei 39/2015.
Aquesta recomanació vol garantir l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 106 resultats.