Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Queixa per la manca de visibilitat a l'hora de poder sortir del pàrquing de l'av. de Sant Narcís, davant del número 113 sense perill.
2024/DCG/147 - Recomanació PENDENT

El senyor JTP, en representació de la Comunitat de Propietaris del pàrquing del c/ Bilbao núm. 1, presenta una queixa per la passivitat de l’Ajuntament en relació amb les peticions que han formulat moltes vegades sense obtenir resposta. Aquestes peticions fan referència a la perillositat que els suposa sortir del pàrquing amb seguretat degut a la manca de visibilitat dels vehicles que circulen per l’avinguda de Sant Narcís, perquè sovint alguns vehicles estacionen en zona prohibida, i la necessitat que ho senyalitzin, sense  haver obtingut resposta ni solució.

Des de l’àrea de Mobilitat ens han informat que tenen la petició oberta pendent de resposta, atès que en tenen d’altres de prioritàries, i també ens informen que la senyalització actual és correcta i en cas d’incompliment la Policia Municipal pot sancionar. Però no donen resposta a la manca de visibilitat que denuncia el ciutadà queixant. 

El problema és que la Policia no actua i difícilment ho podria fer en el moment en què un vehicle ho necessita, per la immediatesa de la situació i perquè el ciutadà ha de sortir del seu pàrquing sense visibilitat per poder-ho fer amb garanties de no patir un accident. 

Hem pogut veure que, uns metres més enllà, l’Ajuntament ha posat un mirall per poder facilitar la sortida de vehicles d’un garatge en la mateixa situació. Amb més motiu doncs estaria justificada la instal·lació d’un mirall que facilités la sortida d’un pàrquing en el qual hi estacionen molts vehicles.  
Atès que ha quedat palès que la senyalització actual de prohibició d’estacionament no és suficient perquè els vehicles sovint hi estacionen -ho fan especialment els clients d’un bar que hi ha a la cantonada- impedint la visibilitat dels que volen sortir del pàrquing corresponent a l’edifici del carrer Bilbao 1. 

Atès que la Policia no té dotacions suficients per poder acudir amb celeritat quan és requerida per intervenir en estacionaments prohibits que provoquen situacions perilloses. 
Atès l’exposat i atenent els principis d’eficàcia dels Serveis Públics i el dret a una Bona Administració, aquesta defensora formula la següent: 

RECOMANACIÓ

Que s’adoptin les mesures necessàries per garantir la visibilitat dels vehicles que volen sortir del pàrquing que té el seu accés a l’avinguda de Sant Narcís enfront del número 113 i que correspon als veïns de l’edifici del carrer Bilbao 1, sigui amb un mirall que reflecteixi la circulació dels vehicles per l’avinguda de Sant Narcís, sigui amb pilones per evitar l’estacionament en zona prohibida o amb els mitjans que es creguin oportuns. 

Que s'adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d'errors d'acord amb l'article 109 i/o 106 de la Llei 39/2015.
Aquesta recomanació vol garantir l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 106 resultats.