Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Disconformitat amb la resolució a les al·legacions presentades contra una sanció imposada per estacionar en zona d'horari limitat
2024/DCG/108- Recomanació ACCEPTADA

Aquesta ciutadana es veu afectada per una sanció que li van posar el dia 28 de desembre de 2023  per estacionar en una zona blava -horari limitat- sense portar en lloc visible el comprovant horari, a carrer Travessia del Carril.

La butlleta de denúncia 1432304180 no va ser notificada al moment per absència de la conductora, però en rebre-la va fer al·legacions, en el marc de l’expedient sancionador 1486404, que li van ser desestimades. En aquestes al·legacions la ciutadana exposava que disposa de targeta d’autorització d’estacionament per persones amb mobilitat reduïda, i que en no trobar lloc reservat, va estacionar en zona blava sense tiquet horari perquè amb la seva autorització així pot fer-ho. 

La ciutadana aporta fotos que constitueixen prova en contra, en el sentit que demostren que el vehicle estacionat en zona blava duia la targeta d’autorització d’estacionament per persones amb mobilitat reduïda, i que això va ser obviat pel vigilant de zona blava que la va multar, que no va tenir en compte que la targeta l’autoritza a no posar tiquet horari, és a dir, li permet estacionar en zones reservades i, quan aquestes estan ocupades, pot estacionar on sigui mentre no afecti la circulació i també en zona blava sense haver de posar el tiquet. Això efectivament és així, tal com es diu en la mateixa normativa que es troba al web de l’Ajuntament. 

Examinat l’expedient administratiu, i ateses les al·legacions efectuades per la ciutadana en les que deia que no posava tiquet horari perquè disposava de  la  targeta; atès que aportava fotos del lloc i del vehicle, i efectivament consta que disposa d’aquesta autorització i que es troba a l’interior del vehicle i visible; atès que no es va acordar per l’instructor cap diligència de ratificació o aclariment al vigilant que va formular la denúncia per saber si va tenir en compte o no que la targeta estigués col·locada en el vehicle, i atès que no s’ha valorat les proves que en aquest sentit ha aportat la ciutadana, i en aplicació de criteris d’equitat, proporcionalitat i justícia, aquesta defensora formula la següent: 

RECOMANACIÓ


Que es deixi sense efecte la sanció derivada de la butlleta de denúncia 1432304180 expedient 1486404, imposada a la ciutadana CGSV, i es portin a terme les actuacions oportunes d'acord amb l’article 106 i 109 de la Llei 39/2015 d'1 d’octubre a tals efectes, amb les conseqüències legals i administratives que se’n derivin. 

Aquesta recomanació vol garantir l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 106 resultats.