Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Queixa per la sanció imposada quan tenia el vehicle estacionat al c/ Barcelona 206 (darrera la Clínica Girona), amb targeta de reserva d'estacionament.
2024/DCG/071 - Recomanació PENDENT

Aquest ciutadà es veu afectat per una sanció que li van posar el dia 23 d’octubre de 2023 per estacionar al carrer Barcelona 206 sense respectar el senyal de prohibició d’estacionar, quan acompanyava la seva mare a veure el seu pare que es trobava ingressat.

La butlleta de denúncia 60121414 determina que el vehicle es trobava estacionat al carrer Barcelona 206, i això mateix es confirma en la notificació posterior de la sanció, expedient  1479896, essent desestimades les al·legacions del ciutadà, com també ho va ser el recurs posterior. 

El ciutadà sempre ha al·legat que ell no va estacionar al carrer Barcelona número 206, atès que això seria haver deixat el vehicle a la carretera principal impedint la circulació de vehicles, sinó que ell va estacionar al carrer de darrere de la clínica Girona per les raons que ha exposat en els seus escrits com consta a l’expedient, i justificant-ne els motius.

Aquest carrer ha generat sempre molta confusió des de la seva creació, atès que molts vehicles hi estacionaven perquè no tenien clar que fos un carrer i una calçada sense possibilitat d’aparcar els vehicles. Precisament,  per recomanació d’aquesta defensora s’hi va posar un senyal indicant que no es pot estacionar en aquell carrer per reforçar la indicació que es tracta d’una via de circulació sense possibilitat d’estacionar-hi. 

Dit això, hi hauria a més, un error en la denúncia com és atribuir-li una infracció que no es correspondria a la realitat atès que el vehicle el senyor JQP el va estacionar darrere la clínica Girona, no al carrer Barcelona, i les conseqüències que pot generar un acte o altre respecte de la circulació no són les mateixes. 

A més, segons el queixant explica i acredita, com a mínim indiciàriament, acompanyava la seva mare afectada d’Alzheimer a veure al seu pare que es trobava ingressat a la Clínica Girona. Adjunto informe mèdic d’ingrés que ho demostra, de la mateixa data que la multa. 

Davant la manca d’aparcament i del fet que per la malaltia de la mare és molt probable que -com diu el senyor JQP- no pugui entrar en un pàrquing soterrani, i tenint en compte que disposa de l’autorització d’estacionament per persones amb disminució a nom de la seva mare CPB, va estacionar al carrer de darrere la clínica. Ell entén que la targeta que té a nom de la mare li permet poder estacionar en zones reservades i, quan aquestes estan ocupades, pot estacionar on sigui mentre no afecti la circulació. Això efectivament és així, tal com es diu en la mateixa normativa que es troba al web de l’Ajuntament. 

En conseqüència, el senyor JQP, va estacionar darrere la clínica Girona entenent que no afectava la circulació i amb la targeta col·locada al vehicle, tot i que l’agent no ho va tenir en compte. 

Examinat l’expedient administratiu, i ateses les al·legacions efectuades pel ciutadà, atès que ha acreditat que la seva mare disposa de la targeta d’autorització d’estacionament per mobilitat reduïda; atès que ha justificat que anaven a veure al pare que estava ingressat, i  atès que en efecte el vehicle no estava estacionat al carrer Barcelona obstaculitzant la circulació -se l’hagués endut la grua- sinó al carrer de darrere sense molestar, fet que l’agent no ho ha fet constar en la seva ratificació de la denúncia; atès que el ciutadà en les seves al·legacions i posterior recurs ha insistit en el fet que havia posat la targeta, que havia estacionat darrere la Clínica Girona perquè no hi havia més lloc; que acompanyava la mare a veure el pare ingressat, ambdós d’edat avançada i malalts; atès que no s’ha preguntat a l’agent que va fer la denúncia si la targeta constava col·locada en el vehicle i que s’ha limitat a ratificar que el vehicle estava estacionat en lloc prohibit al carrer Barcelona 206, sense aclarir si es referia al carrer de darrere, i atès que no s’ha valorat les proves que en aquest sentit ha aportat el ciutadà, ni les seves al·legacions perquè no s’ha contrastat amb la versió de l’agent, i en aplicació de criteris d’equitat, proporcionalitat i justícia, aquesta defensora formula la següent: 
 

RECOMANACIÓ

Que es deixi sense efecte la sanció derivada de la butlleta de denúncia 60121414 expedient 1479896, imposada al ciutadà JQP, i es portin a terme les actuacions oportunes d'acord amb l’article 106 i 109 de la Llei 39/2015 d'1 d’octubre a tals efectes, amb les conseqüències legals i administratives que se’n derivin. 

Aquesta recomanació vol garantir l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 106 resultats.