Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Mal estat i dificultat de pas per la vorera del carrer Sant Roc, cantonada amb el carrer Puigsacalm
2023/DCG/223 - Recomanació PENDENT

El senyor AGV presenta una queixa per la manca d’actuació de l’Ajuntament en relació a l’encreuament dels carrers Sant Roc i el carrer Puigsacalm. El problema el genera una senyal de cediu el  pas situada al mig de la vorera, al final del carrer Sant Roc, que obliga els vianants a baixar-ne i passar pel carrer, precisament on hi ha la cruïlla amb el carrer Puigsacalm. A més, just on hi ha la senyal, una tanca vegetal d’una propietat privada envaeix la vorera,  que és impracticable per molts usuaris, perquè en el seu moment no es va executar.

Comprovada la realitat d’aquesta situació, en efecte, es tracta d’una vorera que no compleix amb les condicions que ha de tenir perquè hi puguin passar amb normalitat els vianants, els cotxets, i les persones amb problemes de mobilitat. A més, al final del carrer, no només hi ha una tanca vegetal d’una casa que envaeix aquesta vorera, sinó que hi ha un senyal de cediu el pas que acaba d’impedir el complicat pas per aquesta, i que obliga a baixar-ne i a passar per la via on hi circulen vehicles. 

El senyor AGV fa molt temps que demana solucions a l’Ajuntament sense que, a hores d’ara, hagi obtingut cap resposta ni cap actuació, i entén que com a mínim hi ha una solució que es pot adoptar de forma immediata consistent en treure la senyal de cediu el pas, substituint-la per un altre tipus de senyalització, i habilitar un espai perquè els vianants hi puguin passar, sens perjudici que en el seu moment s’arrangi la vorera. 

Atès el que exposa el ciutadà i el que ha comprovat aquesta defensora; atès que malgrat les explicacions demanades a l’Àrea de Transició Ecològica i Transformació Urbana, no ha estat possible obtenir una solució a aquest problema; atès que efectivament, sens  perjudici de les actuacions que calgui fer per solucionar el conflicte de la vorera, és urgent retirar la senyal i fer un canvi de la senyalització en aquest sentit, i habilitar una pas, perquè els vianants hi puguin transitar sense perill, aquesta defensora, atenent el Dret a la Ciutat i el Dret a un urbanisme harmoniós i sostenible, contemplats en la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, formula la següent:

RECOMANACIÓ

 
  1. Que es retiri de forma immediata la senyal de cediu el pas existent damunt la vorera irregular que existeix al final del carrer Sant Roc amb l’encreuament amb el carrer Puig Sacalm, i es senyalitzi d’una altra manera que permeti el pas, sense perill, i no envaeixi la vorera.
  2. Que es requereixi al propietari de la finca que envaeix part de l’espai de vorera on hi ha la senyal que s’ha de treure, perquè retalli la tanca vegetal.
  3. Que mentre no s’arrangi la vorera s’habiliti una zona de pas perquè els vianants hi puguin transitar sense cap risc, degudament senyalitzada i separada de la calçada.
  4. Que finalment s’acordi la urbanització de la vorera per tal que els vianants hi puguin circular amb normalitat i amb les condicions que ha de tenir qualsevol zona de pas.

Tot això amb les conseqüències legals i administratives que se’n derivin.

Que s'adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d'errors d'acord amb l'article 109 i/o 106 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació vol garantir l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar