Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Problemes i perjudicis causats per la manca de senyalització horitzontal de les places d'estacionament al carrer Puig d'Adri i també per la doble circulació del carrer
2023/DCG/70 - Recomanació ACCEPTADA PARCIALMENT

La senyora CGC, presenta una queixa davant aquesta Defensora denunciant que al carrer Puig d’Adri número  2-4, on viu, tenen molts problemes perquè a cap costat de la vorera hi ha places d’estacionament senyalitzades i els vehicles aparquen on volen. A ella mateixa li causen molts problemes perquè tot i tenir i pagar llicència de gual li aparquen davant, impedint que pugui accedir al seu garatge. I la solució no és avisar la Policia, perquè moltes vegades ni poden venir. 

El problema del carrer és que no està senyalitzat horitzontalment i, per tant, en teoria això vol dir que no es pot estacionar a cap costat del carrer, però la gent interpreta el contrari perquè no hi ha cap senyalització que ho clarifiqui o que ho prohibeixi, i tothom aparca, fins i tot davant els guals. La ciutadana ha aportat fotografies on es veuen clarament vehicles, fins i tot busos escolars, estacionats a banda i banda del carrer, fet que impedeix la circulació, i causa molèsties als veïns, i a la veïna queixant que moltes vegades no pot sortir de casa. 

La situació s’agreuja els dies que hi ha partit de futbol del Girona i també els dies d’entrenament, tota la zona queda envaïda de vehicles, mal estacionats i ocupant els guals. 

Darrerament, també estacionen en aquest carrer, autobusos de la línia de TEISA, a vegades durant moltes hores. Aquest fet impedeix la lliure doble circulació de vehicles i també l’accés als diversos guals del carrer. 

També ens fa saber la senyora CGC que el carrer Puig d’Adri és l’únic carrer de la zona que és de dues direccions, fet que dificulta la circulació sobretot amb la sobrecàrrega de vehicles els dies de partit. 

En aquest sentit, fa temps que la mateixa AAVV ha comunicat a l’Ajuntament la necessitat que se senyalitzin i es delimitin els llocs on es pot estacionar al carrer Puig d’Adri, tal com s’ha senyalitzat als carrers del voltant i també que s’estudiï la possibilitat de poder fer aquest carrer d’una sola direcció, tot això per posar ordre a l’espai i acabar amb el problema actual que suposa aquest estacionament descontrolat, atès que la gent desconeix si es pot o no aparcar. 

En altres zones de la ciutat on succeeix el mateix, el criteri que s’aplica és que on no està especialment senyalitzat no es pot estacionar, i la Policia Municipal pot intervenir, de manera que seria convenient informar els conductors d’aquest criteri, o posar senyals de prohibició com es va fer al carrer de darrere de la nova Clínica Girona i en d’altres carrers propers al Puig d’Adri.

Que atesa la problemàtica exposada, i l’afectació que suposa pels veïns i pels ciutadans que aparquen perquè desconeixen que no està permès l’estacionament, formulo la següent:

RECOMANACIÓ


Que atenent la queixa de la ciutadana així com la petició de l’AAVV de la zona, s’estudiï la possibilitat de fer aquest carrer d’una sola direcció i es delimitin i senyalitzin les zones d’aparcament i les de prohibició al carrer Puig d’Adri, per tal de posar fi als problemes veïnals i de mobilitat que genera aquest manca de senyalització. 

Que mentre no s’executi aquesta proposta s’informi i adverteixi als conductors dels vehicles que no poden estacionar en llocs no delimitats ni senyalitzats a tals efectes, i si és possible que la Policia Municipal, quan sigui requerida, actuï sancionant i retirant el vehicle quan aquest impedeix l’accés als guals degudament senyalitzats. Tot això, per tal d’evitar els problemes de circulació i veïnals que se’n deriven, especialment a les persones que tot i disposar de gual no poden evitar que els vehicles hi estacionin, impedint el seu accés.    

Que s'adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d'errors d'acord amb l'article 109 i/o 106 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació garanteix l'aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar