Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Problemes derivats de la manca de senyalització horitzontal al barri Germnans Sàbat
2023/DCG/47 - Recomanació ACCEPTADA

El senyor JRL, representant de l’AAVV de Germans Sàbat, presenta una queixa davant aquesta Defensora denunciant que fa molt de temps que estan demanant a l’Ajuntament que senyalitzi les places d’estacionament de vehicles per tal de posar fi a les molèsties i problemes de circulació que es causen als veïns.

En aquest sentit, fa temps que s’ha comunicat a l’Ajuntament la necessitat que al barri de Germans Sàbat es determinin els llocs on es pot estacionar amb la deguda senyalització i delimitació dels espais per aparcar, per posar ordre a l’espai i acabar amb el problema actual que suposa aquest estacionament descontrolat, que la Policia no sanciona perquè no està senyalitzat. Igualment,  aquesta situació crea confusió perquè es desconeix si es pot o no aparcar, quan en altres zones de la ciutat on succeeix el mateix, el criteri que s’aplica és que on no està especialment senyalitzat no es pot estacionar, de manera que seria convenient informar els conductors d’aquest criteri.

Aquesta Defensora ha sol·licitat informació de les previsions que hi ha per senyalitzar les places destinades a aparcament a Germans Sàbat i la resposta que s’ha obtingut és que el febrer de 2021 ja hi ha una proposta general de senyalització d’on han d’anar ubicades aquestes places, i només falta programar l’actuació que les ha de dur a terme. 

Que vista la resposta de l’Àrea de Mobilitat en la qual es reconeix que en efecte està prevista aquesta actuació, des del febrer del 2021, atès que l’AAVV ve denunciant aquest problema des de l’any 2019, i atès que la definició i senyalització de les places és la solució per posar fi a la problemàtica denunciada, aquesta defensora formula la següent:

RECOMANACIÓ


Que atesa la proposta d’ordenació de les places d’estacionament a Germans Sàbat efectuada per la subàrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona el febrer de 2021, que ha de delimitar i senyalitzar les zones d’estacionament, es doni l’impuls necessari perquè aquesta delimitació es porti a terme, sense més retard ni dilacions, i s’acordi el que procedeixi per la seva execució, per tal de posar fi als problemes veïnals i de mobilitat que genera aquesta manca de senyalització. 

Que mentre no s’executi aquesta proposta s’informi i adverteixi als conductors dels vehicles que no poden estacionar en llocs no delimitats, ni senyalitzats a tals efectes, per tal d’evitar els problemes de circulació i veïnals que se’n deriven.

Que s’adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d’errors d’acord amb l’article 106 i 109 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació pretén garantir l’aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar