Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Disconformitat per imposició d'una multa al passeig de la Devesa i perquè li han desestimat el recurs des de l'Area de Moblilitat
2023/DCG/053 - Recomanació REBUTJADA

El senyor FDM, va ser denunciat (butlleta 60056557) per haver estacionat en zona prohibida mitjançant senyal vertical (R-307), el dia 13 de juny de 2022, a les 17.39 h al passeig de la Devesa (Zona Ribes del Ter). 

El senyor FDM va presentar al·legacions i també recurs de reposició, ambdues van ser desestimades sense fer cap referència al fet de la duplicitat de senyalització i a la confusió que podia generar-se, i només fent al·lusió, com habitualment es fa, a la presumpció de veracitat de l’agent que, evidentment es ratifica en el fet sancionat. 

Atès que el dia que va ser sancionat era un dilluns i, per tant, la senyalització que prohibeix l’estacionament els dimarts i els dissabtes, pel mercat setmanal, no estava vigent. 

Atès que segons fa constar i acredita amb fotografies la senyalització de l’espai on va aparcar el seu vehicle era vertical, mitjançant un senyal R-307, i també coexistia una senyalització horitzontal amb pintura al terra. Aquestes dues senyalitzacions eren confuses en tant que la vertical no coincidia amb l’horitzontal i no quedava ben especificat fins on era la prohibició, creant-se una contradicció en els límits d’aquesta prohibició. 

Atès que després de les al·legacions que va presentar el senyor FDM, des de Mobilitat van retirar el senyal vertical que no coincidia amb la senyalització horitzontal, fet que constata que no era una senyalització coherent i que prestava confusió.

Per tots aquests motius, i tenint en compte els principis de Transparència i Eficàcia dels Serveis Públics contemplats en la Carta Europea de Salvaguarda de Drets Humans a la Ciutat, i també al principi de Bona Administració, formulo la següent:

RECOMANACIÓ


Que es revisi i deixi sense efecte la sanció derivada de la denúncia amb número de butlleta 60056557 i expedient 1431618, per haver estacionat en zona prohibida, quan la senyalització prestava a una evident confusió. Tot això amb les conseqüències legals i administratives que se’n deriven.  

Que s’adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d’errors d’acord amb l’article 106 i 109 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació pretén garantir l’aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar