Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Disconformitat amb una sanció imposada per estacionar davant d'un gual mal senyalitzat i poc visible
2022/DCG/241 - Recomanació REBUTJADA

El Sr. LFGG, presenta una queixa davant aquesta Defensora en relació amb la denúncia que se li va formular per estacionar el dia 29 d’agost de 2022 davant el gual 3676 al carrer Emili Grahit, i la multa imposada de 200 euros. 

La persona que es queixa al·lega que l’existència del gual no estava senyalitzada, ni amb la franja groga, ni amb la senyalització de gual, que no era visible des del lloc on va estacionar i aporta fotografies que així ho acrediten. En aquestes fotografies es veu que el senyal de gual està a l’esquerra i amagada darrere les columnes de la construcció confrontant, el que sens dubte dificulta la seva visibilitat, i que la senyalització amb la franja groga a la calçada no és visible perquè pràcticament ha desaparegut.

Sol·licitada informació al Departament de Mobilitat, el servei d’inspecció ens informa que han anat a revisar el gual i han comprovat que la placa està col·locada a l’esquerra de la porta d’accés al garatge de l’immoble, quan les ordenances disposen que la placa ha d’estar o bé al lateral dret de la porta o bé damunt de l’entrada de vehicles, igualment han comprovat que la senyalització horitzontal d’aquest gual presenta dificultats per ser apreciada, quan les ordenances estableixen que el gual estigui senyalitzat amb una marca viària que serà una línia longitudinal continua groga de prohibició de parada, pintada a la calçada enfront de l’accés de vehicles, paral·lela a la vorera i adossada a la rigola, amb una amplada de 15 cm.

En aquest cas, està clar que no es compleix la normativa perquè la placa no està col·locada a la dreta de la porta d’accés en aquest cas del garatge, perquè la porta d’accés a l’immoble es troba allunyada d’aquesta porta, i a més hi ha una columna a davant que n’impedeix la visibilitat. Si la placa s’hagués col·locat a la dreta de la porta d’accés al garatge, seria perfectament visible. A més, també s’ha comprovat que la ratlla groga ha pràcticament desaparegut i no és visible a primera vista.

Per aquest motiu entenc que la multa imposada al ciutadà que presenta la queixa resulta injusta i desproporcionada, atès que no es va tenir en compte que el ciutadà no podia veure efectivament que hi havia un gual, ni tampoc podia detectar cap senyalització paral·lela a la vorera, i, per tant, s’havien de tenir en compte aquestes circumstàncies, a part del fet constatat que el titular del gual no està complint amb la seva obligació de col·locar el senyal a la dreta de la porta del garatge, fent-la més visible i de tenir correctament pintada i visible la ratlla groga. Atès l’exposat i atenent als principis de Bona Administració i d’Eficàcia dels Serveis Públics que contempla la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. 

Per tots aquests motius, formulo la següent:

RECOMANACIÓ


Que es revisi l’expedient i es deixi sense efecte la sanció imposada al senyor LFGG en data 29 d’agost de 2022, butlletí de denúncia 60075896, amb totes les conseqüències legals i administratives que se’n derivin. 

Que s’adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d’errors d’acord amb l’article 106 i 109 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació pretén garantir l’aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar