Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Demana retirada o adaptació a la normativa vigent dels passos elevats (esquenes d'ase) del carrer del Carme.
2022/DCG/84- Recomanació ACCEPTADA

El senyor IM va presentar una queixa davant aquesta Defensora en relació als passos elevats del carrer del Carme, perquè no s’ajusten a la normativa i pel seu mal estat. En demana o bé la seva adaptació a la normativa o la seva supressió i considera que són un perill per la circulació.

Aquesta defensora personalment ha anat a comprovar l’estat d’aquests passos elevats, els tres que hi ha al tram final del carrer direcció Sant Feliu de Guíxols, i ha pogut constatar l’excés d’elevació així com un mal estat de manteniment que constitueixen un autèntic perill per la circulació, i un risc de causar danys als vehicles i fins i tot d’accidents.

En aquest sentit, tot i considerar que aquests passos elevats són absolutament necessaris i indiscutibles per controlar la velocitat dels vehicles dins la població i respectar el pas dels vianants, així com per garantir la convivència entre aquests i els vehicles, també han d’ajustar-se a la normativa i han de tenir un estat de conservació adequat per evitar riscos als usuaris.

Sol·licitada la corresponent informació als serveis tècnics, indiquen que no hi ha normativa específica de com han de ser aquests ressalts dins de població, i que no els és d’aplicació la normativa de la Generalitat establerta en el Decret 2/2005  perquè fa referència a travesses urbanes i no a vies urbanes. Això contrasta amb el que ha pogut observar també aquesta defensora en altres zones de la ciutat (com els trams inicials del carrer de la Rutlla, i altres zones de Girona) on aquests ressalts s’han rebaixat, i s’han suavitzat, ajustant-se a la normativa de la Generalitat de Catalunya al respecte, de manera que fan la mateixa funció però amb un impacte menor en els vehicles.

Per tot això aquesta defensora considera que l’estat dels ressalts del carrer del Carme no s’ajusten a la normativa d’aplicació, s’han de rebaixar i fer la rampa més llarga, que permeti suavitzar la velocitat dels vehicles, però no amb uns ressalts pronunciats com els actuals, i a més cal portar a terme una actuació d’urgència degut al seu mal estat de manteniment i conservació, atès que constitueixen un perill greu pels usuaris, també per les motocicletes, amb els riscos d’accidents que comporta. 

Per tot això i atenent els principis d’eficàcia i de bona administració, formula la següent:

RECOMANACIÓ

Que es procedeixi a fer una actuació urgent als tres ressalts existents al tram final del carrer del Carme, per tal que, en primer lloc, es reparin les parts més malmeses que poden suposar un perill pels vehicles i usuaris, i, en segon lloc, es faci el corresponent projecte per substituir els actuals per uns altres que s’ajustin a la normativa i en qualsevol cas es rebaixi i suavitzi el pendent per evitar les molèsties que causen la seva actual configuració i estat.

Que s’adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o la rectificació d’errors d’acord amb l’article 109 i 106 de la Llei 30/50 d'1 d’octubre. 

Aquesta recomanació garanteix l’aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 102 resultats.