Header: Defensora de la Ciutadania

Defensora de la Ciutadania

Ruta de navegació

Recomanacions (títol) | Defensora de la ciutadania

Recomanacions

En l’exercici de les seves funcions d’estudi i tramitació d’una queixa, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot formular a les autoritats i al personal de l’Ajuntament, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris adients, si bé no pot modificar ni anul·lar resolucions o actes administratius. Igualment, el Defensor o Defensora de la Ciutadania pot proposar fórmules de conciliació o acord als interessats.

Recomanacions a instància del ciutadà/ana (títol) | Defensora de la Ciutadania

A instància del ciutadà/ana

Publicador de continguts

Disconformitat amb una sanció imposada per estacionar davant la Generalitat, amb targeta de reserva d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda en una zona prohibida temporalment per la Cavalcada de Reis.
2022/DCG/088 - Recomanació REBUTJADA

La Sra. EA presenta una queixa perquè el dia 5 de gener de 2022 va estacionar a la plaça Catalunya a les 12.15 h a la zona reservada per persones amb mobilitat reduïda, amb l’autorització corresponent.

Anava amb el seu marit VA que és el titular de l’autorització com a no conductor, a la Generalitat a demanar cita prèvia, i li van posar la denúncia, tot i que en no trobar-se al vehicle en aquell moment, no la van identificar com a conductora, i li van notificar després al seu marit. Resulta que va estacionar el vehicle a la zona reservada però temporalment prohibida per activitats autoritzades, com en aquest cas la cavalcada de reis que començava a les 17 hores.

La queixant ha pagat l’import de la multa però considera que no és justa perquè ella va aparcar durant menys de 15 minuts al lloc autoritzat per persones amb mobilitat reduïda, i amb la deguda autorització i tot i que admet que hi havia la senyal per la cavalcada, també al·lega que eren les 12 del migdia i la cavalcada era a les 17 h.

Atès que en el seu moment la queixant va presentar al·legacions contra la denúncia, va exposar el que s’ha dit anteriorment i va acreditar estar en disposició de l’autorització per aparcar en llocs reservats.

Atès que no molestava a ningú perquè eren les 12 del migdia, i atès que malgrat el seu interès en fer al·legacions quan li ha estat imposada la sanció, s’han contestat aquestes, amb una fórmula tipus, sense resoldre, ni analitzar les seves explicacions, ni documentació aportada i per tant desconeix el motiu pel qual no se li estimen.

Atès que la manca de resolució motivada pot afectar al seu dret fonamental de l’article 24 de la CE a obtenir una resolució fonamentada en dret.

En aplicació de criteris de justícia, equitat i proporcionalitat, tenint en compte que no va actuar amb mala fe, ni intencionalitat i que no va causar cap dificultat a l’activitat per la qual s’havia posat la senyalització temporal, aquesta defensora formula la següent:

RECOMANACIÓ

Que es deixi sense efecte i s’anul·li la sanció imposada al Sr. VA, essent la conductora la Sra. EA, derivada de la butlleta de denúncia 60032644 i de l’expedient sancionador 1415910, amb totes les conseqüències legals i administratives que se’n derivin.

Que s’adoptin les mesures legals pertinents per donar viabilitat a tal resolució, sigui per mitjà de la revocació o de la rectificació d’errors d’acord amb l’article 106 i 109 de la Llei 39/2015.

Aquesta recomanació pretén garantir l’aplicació proporcional i objectiva de les normes i el dret a la defensa de la ciutadania.

Tornar