Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona s’uneix al Mes del Comerç Just

Girona s’uneix a la XXV campanya amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just que tindrà lloc dissabte 11 de maig. Durant tot el mes de maig hi haurà activitats programades a diferents punts de la ciutat

“Sequera. Crisi. Fam. Desplaçaments forçats. Guerres i invasions. Més i més desigualtats. Ecoansietat. Col·lapse. Aquest és el futur que ens espera?”. Així comença el Manifest de la XXV edició del Dia Mundial del Comerç Just. Es tracta d’una campanya per a demostrar que existeix una altra forma de producció, comercialització i consum més equitativa, justa i transparent. Regits per principis econòmics, socials i ambientals, es pot produir sense explotació infantil, pagant preus justos que permetin el desenvolupament de les comunitats i respectant el medi ambient.

La idea central de la campanya és que les consumidores tenim poder i, si tenim en compte les repercussions locals i globals del nostre consum, podem transformar el món en què vivim. Sota aquesta filosofia es mou la campanya anual de laCoordi, l’entitat catalana que està darrere d’aquesta iniciativa. Sota el lema ‘Jo trio Comerç Just’ #JoTrioComerçJust, s’han generat diferents materials com punts de llibre i revistes sobre comerç just, que s’han distribuït per Centres Cívics i Biblioteques de la ciutat de Girona, entre altres municipis catalans. Amb tot, es pretén donar a conèixer les opcions de comerç just perquè el consumidor i consumidora, escullin de manera ètica i responsable. 

Aquest 2024 s’ha volgut reforçar el missatge de la campanya, adaptant-lo a nous materials dirigits a un públic jove. Es vol seguir treballant el missatge bàsic del comerç just i posar l’objectiu en visibilitzar les alternatives que tenim, com el comerç just i les finances ètiques en el marc de l’economia solidària. Aquesta opció vol donar continuïtat i reforçar la imatge de la campanya, per consolidar la seva identitat i reconeixement. 

A Girona, s’han creat diferents racons de lectura de comerç just a les biblioteques Montilivi, Salvador Allende, Carles Rahola, Just M. Casero i Antònia Adroher. Mentre l’acte central de la campanya es durà a terme el 16 de maig, de 10 a 12 h, a la biblioteca Gabriel Garcia Márquez de Barcelona, les biblioteques de Girona han preparat espais on accedir a bibliografia especialitzada en comerç just.

A més, la Universitat de Girona, ha organitzat un acte per a celebrar els 25 anys de la festa de comerç just a Catalunya, on es podrà conèixer el testimoni d’una productora. Amb el títol "Comerç Just: Accions locals amb impacte global", el pròxim 14 de maig, de 10 a 17 h es podran degustar cafè i galetes de comerç just, unir-se als jocs i al photocall de LaCoordi!, veure una exposició sobre comerç just o sentir l’experiència de la productora de sucre de canya de Paraguai, Laura López. 

Tornar