Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Regidoria de Cooperació s’adhereix a dues campanyes d’incidència política per la defensa dels Drets Humans a escala local i europea

L'Ajuntament de Girona s’adhereix a dues campanyes de defensa dels Drets Humans a escala local i europea

Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, la nova Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Girona s’adhereix a dues campanyes de defensa dels Drets Humans a escala local i europea, que apuntala el compromís del govern municipal amb els valors de la solidaritat, la responsabilitat global i la cooperació internacional. 

Per una banda, la regidora Aminata Sabaly Balde ha signat el manifest ‘Els Nostres Drets, els de tothom’ impulsat per REDS, solidaritat per a la transformació social, per tal d’instar als governs locals catalans que, en aquest nou cicle polític, assumeixin la protecció internacional dels Drets Humans com una responsabilitat ineludible de les seves àrees de cooperació. D’aquesta manera, Sabaly reafirma la necessitat d’establir un sistema de coresponsabilitats per la protecció dels Drets Humans com a única via per promoure la pau i poder limitar als qui utilitzen el poder i la violència per a anul·lar, sotmetre i ultratjar persones, comunitats i poblacions senceres. 

Per una altra banda, la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Girona també s’ha adherit als Dies Europeus de la Solidaritat Local (EDLS), una campanya impulsada per la xarxa PLATAFORMA, una coalició de governs locals i regionals europeus i les seves associacions actius en l’àmbit de la cooperació descentralitzada, i que pretén aglutinar diferents municipis d’Europa per a posar en valor la solidaritat local. La Unitat de Cooperació de Girona s’hi suma amb diferents activitats que es duran a terme del 15 al 30 de novembre. Per una banda, i com a part del Cicle de Cinema i Solidaritat 2023-2024, es projectarà el documental guatemalenc 500 Años. Vida en Resistencia, el 29 de novembre al Centre Cívic Onyar. I per l’altra, i en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les dones, el 30 de novembre es projectarà el documental No, no vull al Cinema Truffaut de la mà de l’entitat Valentes i Acompanyades. Un acte que comptarà amb la participació de persones que han patit violència masclista. 

Amb aquestes adhesions, la Unitat de Cooperació vol enxarxar-se amb altres governs locals i regionals per tal de fer més efectiva la lluita pels drets humans a escala local i global, i enfortir les plataformes existents en matèria d’incidència política i cooperació internacional.

Tornar