Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull durant dos mesos els infants sahrauís que arriben amb el programa “Vacances en Pau”

L’alcalde de Girona ha rebut aquesta tarda els nens i nenes provinents dels campaments de refugiats de la daira de Farsia i les famílies acollidores, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona

Imatges de la recepció

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, acompanyat de la regidora d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly, ha donat la benvinguda aquesta tarda als infants que passaran les properes setmanes a Girona i a les famílies que els acolliran, en el marc del programa “Vacances en Pau”, organitzat per l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharuí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i d’altres consistoris gironins.

"Com a ciutat és un orgull poder donar la benvinguda un any més a la mainada vinguda del Sàhara. Girona és i ha de continuar sent una ciutat solidària amb la gent que pateix de manera injusta les conseqüències d'un conflicte polític", ha destacat l’alcalde Lluc Salellas.

Per la seva banda, la regidora Amy Sabaly ha assenyalat que “la cooperació és una de les assignatures pendents a casa i, per això, durant aquests quatre anys volem tornar a apostar-hi amb més recursos. Donarem continuïtat a altres projectes com el programa ‘Vacances en Pau’, que n’és un exemple. Des dels municipis podem fer molta feina per millorar el món”.

Aquest juliol 275 infants sahrauís d’entre vuit i nou anys han arribat a Catalunya per passar l’estiu a diferents municipis. D’aquests, 33 passaran dos mesos amb famílies d’acollida a la província de Girona i 10 a la ciutat de Girona. Aquesta iniciativa els dona la possibilitat de participar en activitats lúdiques, com casals d’estiu, i d’accedir a una alimentació variada, inexistent als campaments. També se’ls brinda assistència sanitària i odontològica. 

“Vacances en Pau” és un programa d’acció humanitària que permet que nens i nenes puguin viure un estiu fora de les dures condicions dels campaments de refugiats de Tinduf (Algèria). Aquest any, el programa ha incorporat una vessant integradora portant a la ciutat infants amb diversitat funcional, gràcies a la col·laboració amb Wani bik. Un total de 7 nens i nenes amb diferents graus de discapacitat conviuran durant les properes setmanes a l’Escola d’Educació Especial de Palau de Girona.

Girona manté una relació amb el Sàhara des de fa més de 25 anys, durant els quals l’Ajuntament de Girona ha estat agermanat amb la daira de Farsia. Aquesta relació pretén impulsar la cooperació i solidaritat internacional i l’acció humanitària a través del suport a projectes que vetllen per la millora de la qualitat de vida de les persones refugiades del Sàhara Occidental a Algèria i també amb diferents accions de suport, per a fer incidència política i visibilitzar la causa sahrauí tant a Girona com a la resta de Catalunya. 

Tornar